Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Ψηφιακός διάλογος Aντώνη Σρόιτερ και Χαράλαμπου Γώγου για τον κορωνοϊό

Πάτρα:  Ψηφιακός διάλογος Aντώνη Σρόιτερ...

Στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference

"Μέσα σε ένα περιβάλλον καταιγιστικών αλλαγών, τις οποίες επέφερε η πανδημία του Covid-19, πιο επίκαιρο από ποτέ και απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής, θα διεξαχθεί στις 2-4 Ιουλίου στην Πάτρα, στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss το 8ο Regional Growth Conference (Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης), που διοργανώνει η Εφημερίδα Πελοπόννησος, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος", αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, η οποία συνεχίζει:

"Το ετήσιο συνέδριο, που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2013, αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό θεσμό της Περιφέρειας και πρωταρχικό στόχο έχει να φέρει για άλλη μια φορά κοντά τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, και να δημιουργήσει συνθήκες εποικοδομητικής επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και ρεαλιστικών προσανατολισμών. Οι αλλαγές, που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, αναδεικνύουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο αυτή την ανάγκη.
 
Καίριο ρόλο στη φετινή διεξαγωγή του Συνεδρίου θα έχει η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τη φυσική παρουσία πολιτικών και κυβερνητικών εκπροσώπων, ακαδημαϊκών, διπλωματών και επιχειρηματιών. Στο επίκεντρο  όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των Περιφερειών και καλύπτουν όλο το φάσμα σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας.
 
Σε μια τόσο ιδιαίτερη χρονιά, όπως είναι η φετινή, δεν θα μπορούσε να λείπει μια πιο βαθιά, δημοσιογραφική ματιά στα γεγονότα, που άλλαξαν την καθημερινότητα όλου του πλανήτη. Έτσι, οι φυσικοί αλλά και διαδικτυακοί συμμετέχοντες στο 8ο Regional Growth Conference, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν - τόσο πριν από την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, όσο και κατά τη διάρκειά του - digital dialogues (ψηφιακούς διαλόγους), με one2one συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων, που ανέδειξε η επικαιρότητα.
 
Η αρχή θα γίνει αυτή την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 15:00, οπότε ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ θα συνομιλήσει με τον καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας Χαράλαμπο Γώγο. Ο τίτλος αυτού του πρώτου digital dialogue είναι «Covid-19: Η πορεία, τα διλήμματα και η επόμενη μέρα στην Ελλάδα». Το 1ο digital dialogue έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ευρώ κοινό μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του 8th Regional Growth Conference.
 
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου φέτος χωρίζεται σε δεκαοκτώ sessions - θεµατικές ενότητες σχετικές µε την οικονοµία, την καινοτοµία, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την υγεία. Παράλληλα με τα session θα πραγματοποιηθούν satellite events με ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώµενα. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτευχθεί ο στόχος, ο οποίος είναι τα τεκταινόμενα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss να λάβουν εθνική διάσταση και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης".

 

Θεματικές ενότητες 

 

·       Ανάδειξη της δυναμικής της ελληνικής Περιφέρειας, με θεματολογία στενά συνυφασμένη με το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή ανάπτυξη. 

 

·       Συζητήσεις ουσίας με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιριών, στελεχών δημόσιας διοίκησης, ακαδημαϊκών, φορέων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, στελεχών της Ε.Ε., καθώς και καινοτόμων εξωστρεφών οργανισμών. 

 

·       Οι ομιλίες και τα θεματικά πάνελς περιλαμβάνουν βασικούς τομείς όπως η Περιφερειακή Ανάπτυξη, οι Υποδομές, η Κλιματική Αλλαγή, η Ενέργεια, η Υγεία, ο Αγροτικός Τομέας, ο Αθλητισμός, ο Τουρισμός και άλλα. Επιπλέον την αναφορά σε καλές πρακτικές και την ουσιαστική δικτύωση, που θα προάγει επιχειρηματικές συνεργασίες ή συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την εισαγωγή νέων πολιτικών και την προώθηση πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς.

 

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά το 1υ digital dialogue μπορείτε να συνδεθείτε στο site  https://www.regional-growth-conference.gr/ και στο facebook page https://www.facebook.com/RegionalGrowthConference/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά