Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γώγος: Τι θα γίνει με τους τουρίστες - Μία μόνο ασθενής με κορωνοϊό στο Ρίο

Γώγος: Τι θα γίνει με τους τουρίστες - Μ...

Τι λέει για τη μη διενέργεια τεστ σε τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα

Μία γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή και θα εξέλθει όταν τακτοποιηθούν όλα τα διαδικαστικά για την υγείας της μια και δεν είναι ελληνίδα όπως είπε ο Καθηγητής  Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος. 

"Τώρα μπαίνουμε στη φάση, με μεγάλη προσοχή, μικρή ανησυχία και μεγάλη επιτήρηση. Το επόμενο βήμα-  στοίχημα είναι ο τουρισμός είπε ο κ. Γώγος μιλώντας στην ΕΡΤ για τους υγειονομικούς κανόνες με τους οποίους θα έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας.

Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες είπε, ενώ απάντησε και στο ερώτημα γιατί δεν προκρίνεται η διενέργεια τεστ. Ανέφερε δε ότι υπάρχει η σκέψη , σε τουρίστες από χώρες  με πιο υψηλό επιπολασμό να γίνουν δειγματοληπτικά τεστ με τη μέθοδο του pool testing . «Θα γίνει καταγραφή τουριστών για την ιχνηλάτιση» πρόσθεσε.

Επίσης επανέλαβε ότι είναι πολύ πιθανό ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου αλλά θεωρεί δύσκολο να ξαναμπούμε σε καθεστώς lockdown.

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων είπε ότι παρά τις επιφυλάξεις πολλών για την επαναλειτουργία των σχολείων είπε ότι υπάρχει μια καλή κατάσταση για να ανοίξουν ασφαλώς τα δημοτικά αλλά θα συνεκττιμηθούν και άλλοι παράμετροι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις