Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη Βουλή έφερε ο Πολάκης τους διαγωνισμούς αγοράς υγειονομικού υλικού της 6ης ΥΠΕ

Στη Βουλή έφερε ο Πολάκης τους διαγωνισμ...

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή την συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τις προμήθειες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

"Εκτεθειμένη βγαίνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας από την αμήχανη προσπάθεια του Υφυπουργού Β. Κοντοζαμάνη να στηρίξει τα καταφανώς αστήριχτα, απέναντι στα στοιχεία που παρέθεσε ο πρ. Αν. Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο τελευταίος για τους στημένους διαγωνισμούς προμήθειας προστατευτικών μασκών και στολών για το υγειονομικό προσωπικό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δ. Ελλάδας.

Πέραν της σαφούς παραδοχής που έκανε ο Υφυπουργός στην πρωτολογία του για «κάποιους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος», ενστερνίζεται στην πράξη τις καταγγελλόμενες λαθροχειρίες, πλαστογραφίες, καταστρατηγήσεις προθεσμιών και κάθε άλλου μέσου που επιστρατεύτηκε για να φτάσει ζεστό δημόσιο χρήμα σε τσέπες κολλητών. Αλλά κυρίως, απέναντι στα αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν την επιδίωξη να αγοραστούν μέσα προστασίας για μια τόσο μεγάλη και εκτενή ΥΠΕ σε τιμές 2 και 3 φορές πάνω από εκείνες που μία (1) ημέρα πριν πέτυχε μια άλλη μεγάλη ΥΠΕ (της Αθήνας), ο κ. Κοντοζαμάνης ήταν πολύ διαφωτιστικός…: «…η αυξημένη ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές των προϊόντων. Απλοί κανόνες της αγοράς».

Ο Παύλος Πολάκης, αφού κατέθεσε στη Βουλή τα έγγραφα με τα αδιάσειστα στοιχεία που κατείχε για την υπόθεση, τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν κάθε καλόπιστη εισαγγελική έρευνα, δήλωσε ότι αυτά θα κατατεθούν και στον αρμόδιο εισαγγελέα της Πάτρας.

Στην δευτερολογία του ρώτησε ευθέως, απροσχημάτιστα και χωρίς περιστροφές τον Υφυπουργό αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει στη θέση του τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη και αν ναι, γιατί; 

Για να το ξανακάνει, μετά από τις αποδεδειγμένα τρεις (3) φορές που το επιχείρησε;

Ενώ δεν παρέλειψε κλείνοντας να αναφέρει τον μοναδικό λόγο για τον οποίο σήμερα ο αμήχανος Υφυπουργός συνέχισε να στηρίζει τον ΥΠΕάρχη του, που δεν είναι άλλος από την πολιτική φιλία του Ι. Καρβέλη με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μπεκίρη."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις