Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεμάτες πτήσεις προς Ελλάδα και ξενοδοχεία "καραντίνας" -Κάπως έτσι θα ανοίξει ο τουρισμός το καλοκαίρι

Γεμάτες πτήσεις προς Ελλάδα και ξενοδοχε...

Το πλάνου της κυβέρνησης

Tο πλάνο της κυβέρνησης για τον τουρισμό δεν έχει... ξεδιπλωθεί πλήρως και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθούν οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους ξενοδόχους, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές. Υστερα κι από τις συστάσεις της Κομισιόν για το καλοκαίρι στην Ευρώπη εν μέσω κορωνοϊού, η ελληνική κυβέρνηση φέρνει στο τραπέζι νέες προτάσεις για να σωθεί η παρτίδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ελληνική πλευρά «κέρδισε» τις γεμάτες πτήσεις προς την Αθήνα. Τα αεροπλάνα που θα έρχονται στην Ελλάδα θα είναι γεμάτα κι όχι ένας επιβάτης ανά θέση. Θα υπάρχουν βέβαια αυστηροί κανόνες, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, κάθετος αέρας στις θέσεις κι άλλα, ωστόσο, το γεμάτο αεροπλάνο είναι μια πρώτη... νίκη στο στοίχημα της τουριστικής περιόδου.

Επίσης θα θεσπιστεί ο όρος ξενοδοχείο καραντίνας ανά νομό. Κάτι που σημαίνει ότι όποιος τουρίστας νοσήσει σε κάποια μονάδα θα πηγαίνει σε εκείνο το ξενοδοχείο που θα έχει οριστεί και θα ακολουθούνται όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Η κυβέρνηση κάνει ωστόσο... ντρίμπλα σε ό,τι αφορά στην θέσπιση ειδικών κινήτρων για τους ξενοδόχους και θα εκπονήσει μέτρα στήριξης για όσους ανοίξουν. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους τόσο κατά την τουριστική περίοδο, όσο και μετά, θα καταβληθούν από το κράτος οι ασφαλιστικές τους εισφορές κατά την τουριστική σεζόν, αλλά και μετά και η σκέψη είναι να μπει μια ρήτρα λειτουργίας στα ξενοδοχεία, για να λάβουν τα... ευεργετήματα.

Εξάλλου θα υπάρξει εκπαίδευση προσωπικού στο μέτρο του δυνατού, ενώ θα υπάρξει γιατρός που θα χρεώνεται σε κάθε μονάδα. Ο γιατρός θα παρατηρεί τα φαινόμενα κι ο τουρίστας που θα έχει «ύποπτα συμπτώματα» δεν θα καταφεύγει στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, αλλά θα εξετάζεται πρώτα από τον γιατρό στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos, ευρεία διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι βασικοί άξονες του σχεδίου για την επανέναρξη του τουρισμού στην Ελλάδα αναμένεται να συγκληθεί υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των βασικών (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας) και των κλαδικών (Τουρισμού, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη) Υπουργείων το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

8 Ιουνίου τα καταλύματα, 1η Ιουνίου η εστίαση

«Ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Αλλά, ας μην έχουμε αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Βάσει των δεδομένων, που επεξεργαζόταν έως χθες βράδυ το κυβερνητικό επιτελείο και εν αναμονή του επιδημιολογικού αποτυπώματος από τις 4 Μαΐου και εντεύθεν, που αναμένεται να έχει στην διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου απόψε, τουριστικά καταλύματα και εποχικά ξενοδοχεία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιουνίου. Στο ίδιο πλαίσιο, και σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου, παρά τις ισχυρές πιέσεις από τα αρμόδια υπουργεία και την αγορά να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις