Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατά Τσιγκρή για τον αμίαντο στη συνοικία του Αγ. Νεκταρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατά Τσιγκρή για τον αμί...

"Κύριε Τσιγκρή αντί για πανηγύρια καλύτερα να μη μιλάτε"

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επισημαίνει: "Με απορία και μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τους πανηγυρισμούς του Βουλευτή ΝΔ Αχαΐας, κ. Άγγελου Τσιγκρή, αναφορικά με το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο και ειδικά για τη διάταξη του άρθρου 90, με το οποίο ρυθμίζεται αναλυτικά η απαιτούμενη διαδικασία συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων (συμπεριλαμβανομένων και των αποβλήτων αμιάντου), από ιδιωτικούς χώρους όπως ακίνητα, κατασκευές, κτίρια και κατοικίες από τα υπόχρεα πρόσωπα και τις αρμόδιες δημόσιες αρχές. 

Κάνουμε λόγο για απορία και έκπληξη για τους πανηγυρισμούς του κ. Τσιγκρή, διότι είτε δεν διάβασε όλο το άρθρο 90 είτε το διάβασε και δεν κατανόησε ακριβώς τι ψήφισε. Διότι δεν διανοούμαστε ότι συνειδητά διαστρεβλώνει το περιεχόμενο μιας διάταξης ενός -εν γένει καταστροφικού- νομοσχεδίου.

Αλήθεια, δεν είδε ο κ. Τσιγκρής ότι σύμφωνα με τη διάταξη υπόχρεα πρόσωπα για τη διαδικασία συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων και των αποβλήτων αμιάντου, από ιδιωτικούς χώρους, όπως ακίνητα, κατοικίες, κτίρια κλπ. κατασκευές, είναι οι «ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, κάτοχοι»;

Δεν κατάλαβε ο κ. Τσιγκρής ότι σε περίπτωση που ο υπόχρεος δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος, ύστερα από σχετική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, «προβαίνει σε συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων και καταλογίζει τη σχετική δαπάνη στον ιδιοκτήτη και στον επικαρπωτή του ακινήτου»;

Δεν διάβασε ή δεν κατανόησε ο Βουλευτής της ΝΔ ότι η δαπάνη για τις εργασίες αποξήλωσης, απομάκρυνσης και μεταφοράς βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου Υπουργείου ΜΟΝΟ σε περίπτωση ρύπανσης γηπέδου ή οικοπέδου με επικίνδυνα απόβλητα εν γένει λόγω φυσικής καταστροφής, συνεπεία της οποίας απαιτείται επείγουσα διαχείριση των αποβλήτων αυτών;

Πραγματικά μπορεί να εξηγήσει η Νέα Δημοκρατία και οι τοπικοί Βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος που ψήφισαν τη διάταξη αυτή, στις 115 οικογένειες στον Άγιο Νεκτάριο, οι οποίες θα κληθούν να πληρώσουν τη δαπάνη για την αφαίρεση του αμίαντου που οι ίδιοι ουδέποτε τοποθέτησαν στις στέγες των σπιτιών τους, για ποιον ακριβώς λόγο εκφράζουν την ικανοποίησή τους και ευχαριστούν τον αρμόδιο Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη;

Σημειώνουμε ότι μέχρι την ψήφιση του άρθρου 90, όπως είχαμε αναδείξει μέσα από τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εφικτή η ανάληψη της υποχρέωσης της απομάκρυνσης του αμιάντου από τον ΟΑΕΔ ή την Πολιτεία. Τώρα η επιλογή της Κυβέρνησης είναι να μεταβάλλει το νομικό πλαίσιο και να μετακυλήσει το κόστος στους ιδιοκτήτες, δηλαδή στους πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια ζούνε κάτω από τις στέγες αυτές και για τις οποίες δεν ρωτήθηκαν και δεν επέλεξαν οι ίδιοι την κατασκευή τους. 

Σε αυτή τη χώρα πλήθυναν επικίνδυνα αυτοί που νομίζουν ότι η πολιτική είναι μόνο επικοινωνία και ότι η ασυλία που τους εξασφαλίζει η μονοφωνία στα ΜΜΕ θα τους δίνει για πάντα τη δυνατότητα να διαμορφώνουν την ατζέντα και να διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο ακόμα και νομικών διατάξεων.

Ξεχνάνε το περίφημο ρητό ότι «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Ας περάσει η τοπική Νέα Δημοκρατία και οι Βουλευτές ΝΔ του Νομού από τη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου για να τους μεταφέρουν και οι κάτοικοι με τη σειρά τους τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Χατζηδάκη και την ικανοποίησή τους για την Κυβερνητική πολιτική".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις