Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις 18 Μαϊου οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα της εστίασης - Ίσως και με τραπέζια στο δρόμο

Στις 18 Μαϊου οι οριστικές αποφάσεις για...

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης

Ημερομηνία «κλειδί» η 18η Μαΐου κατά την οποία θα διαφανεί αν η ελληνική κοινωνία μετά την καραντίνα και την πρώτη φάση της άρσης των περιορισμών θα μπορούσε να «αντέξει» μια χρονική επίσπευση του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 18 Μαΐου τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και σημείωσε ότι γίνεται μια συζήτηση μήπως ανοίξουν νωρίτερα και τα εμπορικά κέντρα και ότι εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων.

«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

Σχετικά με τους όρους λειτουργίας, είπε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.

Αναφέρθηκε στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια -χωρίς επιπλέον χρέωση.

«Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος» είπε ο κ. Παπαθανάσης, «όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ταυτόχρονα εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαιθρίων.

Εκτίμησε ότι οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας θα ληφθούν μετά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή μετά τις 18 Μαϊου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις