Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Πάτρα Ενωμένη": Ιδιαίτερα ύποπτη η συμπεριφορά του Δημάρχου στο θέμα του τρένου

"Πάτρα Ενωμένη": Ιδιαίτερα ύπο...

Δήλωση του Νίκου Παπαδημάτου με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά το πέρας του πολύωρου Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 29/4/2020, που έγινε με το σύστημα της τηλε-συνεδρίασης και κράτησε έως τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση τόσο για την απόφαση της μείωσης των δημοτικών τελών, όσο και για το ζήτημα του τραίνου που είναι σε εκκρεμότητα:

«Η μείωση των τελών αποτελεί το πρώτο θετικό βήμα σε μια σειρά κινήσεων που επιβάλλεται να γίνουν λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί στην κοινωνία η έξαρση του κορωνοϊού. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τρόπος που πήραμε την απόφαση έγινε κάτω από συνθήκες ανευθυνότητας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, γιατί τα όποια μέτρα που κληθήκαμε να πάρουμε, έπρεπε να προσδιορίζονται καταρχήν χρονικά για να ξέρουμε επακριβώς και το κόστος και το που βαδίζουμε.

Και επειδή, ως γνωστόν, η παράταξή μας θεωρεί ότι η κρίση που ξεκίνησε θα τραβήξει δυστυχώς αρκετούς μήνες, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι λάθος να διαχειριζόμαστε τα πράγματα απρογραμμάτιστα και χωρίς χρονικό πλάνο μόνο και μόνο επειδή η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανή να δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες του Δήμου για να κοστολογούνται τα μέτρα που αποφασίζουμε. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξέρουμε και το τι θα διεκδικούμε ως Δήμος από την κεντρική εξουσία ως ενίσχυση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμείς ως παράταξη ψηφίσαμε τα μέτρα γιατί είναι στην σωστή κατεύθυνση προκειμένου να δοθούν ανάσες και στους πολίτες και στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό ότι θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου και θα εφαρμόζονται και μερικούς μήνες μετά, όταν θα λειτουργούν, πλέον, τα καταστήματα.

Αναφορικά με το τραίνο, η συζήτησή μας, τράβηξε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και αφού ο κ. Πελετίδης και οι συν αυτόν νίκησαν 4-5 φορές τον κακό Καπιταλισμό, χρεοκοπώντας άλλες τόσες φορές το Κεφάλαιο, είχαν σαν στόχο να υφαρπάξουν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διαδηλώσεις την Κυριακή 3 Μαΐου, με στόχο να επιδείξουν στην τοπική κοινωνία τα λάβαρα και τις σημαίες του ΚΚΕ που είχαν προκατασκευάσει, μιας και η εκδήλωση-διαμαρτυρία ήταν προαποφασισμένη. Παρόλα αυτά, επεδίωξαν και την κατάφαση της Δημοτικής πλειοψηφίας σε μια αχαρακτήριστη και παλαιοκομματική προσπάθεια.

Προφανώς, η επικινδυνότητα του κορωνοϊού από τις συναθροίσεις δεν λέει τίποτα στον κ. Πελετίδη που είναι και γιατρός. Η θέση της παράταξής μας ήταν και είναι η υπογειοποίηση του τραίνου από το Ρίον έως το Νέο Λιμάνι, μια θέση που παραμένει σταθερή και αμετακίνητη, όμως επιβάλλεται – και το είχαμε συζητήσει και εξ αρχής – να επισκεφτεί την περιοχή μας κλιμάκιο τεχνικών υπό τον ίδιον τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, όπως είχαν δεσμευτεί αρχικά και εκεί να μας γίνει ανάλυση για το τι σχεδιάζουν για την κατασκευή του έργου. Θεωρούμε την συμπεριφορά του Δημάρχου στο θέμα του τραίνου ως ιδιαίτερα ύποπτη. Μήπως ο κ. Δήμαρχος έχει λόγους να συντάσσεται με συμφέροντα που επιδιώκουν τη μη κατάληξη της σιδηροδρομικής γραμμής στο Νέο Λιμάνι;»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις