Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Voucher 600 ευρώ: Εκπαιδευτικό υλικό για γέλια με εθνικά κονδύλια και όχι ΕΣΠΑ!

Voucher 600 ευρώ: Εκπαιδευτικό υλικό για...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε πως καλύπτονται από πόρους του ΕΣΠΑ

Ακατανόητες μεταφράσεις από google translate, οδηγίες επανεκκίνησης υπολογιστή ως εκπαιδευτικό υλικό και δεκάδες ακόμη προχειρότητες καταγγέλουν οι επιστήμονες που έπιασαν στα χέρια τους τις διαφάνειες για την κατάρτισή τους μέσω των πολυσυζητημένων voucher, ενώ τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει σάλος σχετικά με τα ΚΕΚ και την κατάρτιση των επιστημόνων με τα 600 ευρώ. 

Κι αυτό γιατί όπως καταγγέλεται αντί να ενισχυθούν απευθείας οι επαγγελματίες που πλήττονται από τον κορωνοϊό τα  84.000.000 από τα 192.965.940 ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού της εν λόγω δράσης διατίθενται σε ΚΕΚ και εταιρείες "παροχής συστημάτων τηλεκατάρτισης". 

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου την Μ.Παρασκευή, με τις διαφάνειες που έπιασαν στα χέρια τους γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι και δικηγόροι, ήταν χαρακτηριστικές. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Διαφάνειες κατάρτισης με προτάσεις όπως.... "σκοιλ ελικικού" και "σκοπός μέτζη του νέουκτη"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, μετά τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφού παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποια ΚΕΚ που κρίνονται μη επαρκή, ισχυρίστηκε για ακόμα μια φορά ότι οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Κι όμως οι σχετικές αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα στην πλατφόρμα "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" όπως καταγγέλεται άλλα δείχνουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Όπως βλέπετε και στα δύο έγγραφα οι πόροι του προγράμματος είναι αμιγώς εθνικοί και υπάρχει μόνο στο ένα έγγραφο μια αναφορά ότι "δύναται να χρηματοδοτηθεί" από το πρόγραμμα "ΕΠΑνΕΚ".  Όπως καταγγέλεται τα παραπάνω έγγραφα εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την πραγματική προέλευση των χρημάτων που θα κατευθυνθούν σε ΚΕΚ και άλλους δικαιούχους. Είναι χρήματα από το ΕΣΠΑ ή από Εθνικούς Πόρους; Και αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας για ένταξη σε χρηματοδότηση, γιατί είναι βέβαιος ο Υπουργός ότι θα εγκριθεί, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι οι πόροι είναι από το ΕΣΠΑ; 

Η καταγγελία Τσίπρα

Με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση προαναγγέλοντας πως θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως σκάνδαλο.

Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια.

Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»...

Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις.

Καλή Ανάσταση!
#Σκοιλ_Ελικικού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις