Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ: «Το Ευρωκοινοβούλιο δεν προτείνει γενναίες λύσεις»

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ: «Το Ευρωκοινοβούλιο δε...

Κοινή δήλωση των ευρωβουλευτών

Κριτική στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που εγκρίθηκε σήμερα, ασκούν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ώστε να ξεπεράσει την πεπατημένη των συμβιβασμών και τη λογική του να μην υπερβεί τα όρια των απαιτήσεων των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους.

Τονίζουν ότι παρότι «το ψήφισμα κάνει κάποια θετικά βήματα, δεν προτείνει όμως γενναίες λύσεις», αποφεύγοντας έτσι να μεταφέρει ηχηρό μήνυμα ισχυρής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όπως περιμένουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Σημειώνουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όφειλε «να απαιτήσει άμεσα, δίκαια και ριζοσπαστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και των εργασιακών δικαιωμάτων, την ανάκαμψη της οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη θωράκιση της δημοκρατίας και τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου ως ασπίδα ενάντια σε ολοκληρωτικές παρεκκλίσεις».

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο που έχουν στον πυρήνα τους τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τέτοιες λύσεις είναι «η αμοιβαιοποίηση του χρέους με την έκδοση κορωνο - ομολόγων χωρίς ασφυκτικούς όρους αλλά και η αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. με ενισχυμένα κονδύλια για την δημόσια υγεία, την κοινωνική και οικονομική συνοχή και την στήριξη της απασχόλησης και του περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις