Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος Μεσολογγίου: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς, τηρούμε όλοι τα περιοριστικά μέτρα

Δήμαρχος Μεσολογγίου: Είμαστε σε συνεχή ...

Ανακοίνωση του Κώστα Λύρου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αναφέρει τα εξής: 


"Συνεχείς είναι οι επαφές της Δημοτικής Αρχής της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και προσωπικά του Δημάρχου Κώστα Λύρου με τις αρμόδιες αρχές μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν πλέον και στο Δήμο μας.

Η δημοτική αρχή είχε λάβει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτή την στιγμή οι προσπάθειες δυναμώνουν και άλλο με στόχο την περαιτέρω προστασία του πληθυσμού.

Μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε πλέον την ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των νοσούντων και τις επαφές τους, ενώ ο Κώστας Λύρος επικοινώνησε με τα αρμόδια όργανα της  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ζητώντας  να γίνουν  άμεσα ότι προβλέπουν τα πρωτόκολλα και να ξεκινήσουν τα τεστ.

Τον Δήμαρχο διαβεβαίωσαν,   πως τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα και ζητήθηκε σε όλους τους τόνους να δείξουν όλοι οι κάτοικοι υπευθυνότητα και να τηρήσουν όλα τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού και να παραμένουν στα σπίτια τους.

«Ήταν μαθηματικά αναπόφευκτο να εμφανιστούν κρούσματα και στο νομό μας. Ο αόρατος εχθρός πλέον βρίσκεται δίπλα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας και να πανικοβαλλόμαστε. Ακούμε και εφαρμόζουμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών με θρησκευτική ευλάβεια. Τηρούμε τα παρακάτω οπωσδήποτε:

-       Τους κανόνες ατομικής υγιεινής
-       Τα μέτρα αποφυγής κοινωνικών επαφών
-       Την απομόνωση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών και των επαφών τους».

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου ζητώντας παράλληλα όλοι οι πολίτες περιορίσουν κάθε περριτή έξοδο, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους.

“Ζητούμε επίσης και από τους ετεροδημότες να μείνουν σπίτι τους και να μην επιχειρήσουν να επισκεφθούν τον τόπο καταγωγής κατά τις εορτές του Πάσχα. Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό και για εμάς τους ίδιους, αλλά και για όσους αγαπάμε.”

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έχει ενεργοποιήσει ένα πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών για την προστασία όλων των ευπαθών ομάδων. “Παρακαλούμε όποιους έχουν ανάγκη ή χρειάζονται συμβουλές να τηλεφωνούν στο τηλ. 26310 55068 και 26310 55069 από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, αλλά και με την 24ωρη τηλεφωνική υπηρεσία του ΕΟΔΥ στο 1135”, τονίζει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, καταλήγοντας ότι: “Αυτές τις κρίσιμες ώρες οι θεσμικοί φορείς της περιοχής μας πρέπει να είναι το υπεύθυνοι και προσεκτικοί γιατί ο πανικός αυτή την στιγμή είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Οι πολίτες να εμπιστευθούν τις αρμόδιες αρχές που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση του κορονωϊού και να μη δίνουν σημασία σε φήμες και σχόλια τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Ελληνική Πολιτεία καθημερινά ενημερώνει δια μέσω του κ. Τσιόδρα και του κ. Χαρδαλιά με υπευθυνότητα και διαφάνεια για κάθε νέα εξέλιξη στην αντιμετώπιση του κορονωϊού στην χώρα, κατά συνέπεια και στο Δήμο της Ιερής  Πόλης  Μεσολογγίου.”

Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις