Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Καταγγέλλουν βία κατά ατόμου με νοητική αναπηρία από αστυνομικούς

Ηλεία: Καταγγέλλουν βία κατά ατόμου με ν...

Η Ομοσπονδία ΑμεΑ ζητά να διερευνηθεί το θέμα

 

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας σε άτομο με νοητική αναπηρία από αστυνομικούς στο Λευκοχώρι Γαστούνης προχωράει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Απριλίου και ζητά την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης για να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στους αυτουργούς.  

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

"Με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε σχετικά με περιστατικό που συνέβη την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, στο Λευκοχώρι Γαστούνης όπου αστυνομικά όργανα προέβησαν σε άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας απέναντι σε άτομο με νοητική αναπηρια.

Τα μέτρα περιορισμού και μειωμένης κυκλοφορίας που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν αποτελούν καμία δικαιολογία και δεν υποβαθμίζουν καθόλου το περιστατικό, πόσο μάλλον όταν η βία προέρχεται από όργανα που έχουν ως αποστολή την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων έχει απευθυνθεί ήδη με επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με σκοπό να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στους αυτουργούς.      

Δε δεχόμαστε και δε θα ανεχθούμε οποιαδήποτε άσκηση σωματικής, ψυχολογικής, λεκτικής βίας απέναντι σε άτομο με αναπηρία, από όπου και εάν προέρχεται.

Επιπλέον, οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει άμεσα να παρέμβουν με ψυχολογική υποστήριξη το άτομο με αναπηρία και την οικογένεια."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις