Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Κέντρο παραγωγής υγειονομικού υλικού θέλει να γίνει η Γερμανία

Κέντρο παραγωγής υγειονομικού υλικού θέλ...

Θέλει να μεταφέρει το κέντρο παραγωγής υγειονομικού υλικού από την Ασία στη χώρα της

Η Γερμανία θέλει να μεταφέρει το κέντρο παραγωγής υγειονομικού υλικού από την Ασία στη χώρα της και γενικότερα στην Ευρώπη.

Αυτό τόνισαν οι γερμανοί υπουργοί Υγείας Γενς Σπαν και Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, με τον τελευταίο να τονίζει πως η κυβέρνηση στη Γερμανία θα εγγυηθεί μακροπρόθεσμα ότι θα αγοράσει τα προϊόντα των εταιριών, προκειμένου «να ενισχύσουμε και να αυξήσουμε την παραγωγή στην Γερμανία και στην Ευρώπη».

Σήμερα το 90% των προστατευτικών μασκών κατασκευάζεται στην Ασία. «Αυτό το ποσοστό πρέπει να μειωθεί», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση για τέτοια είδη αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολύ καιρό. Έκανε μάλιστα λόγο για «πολλά δισεκατομμύρια» μάσκες οι οποίες θα χρειαστούν τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Σπαν από την πλευρά του δήλωσε ότι σε μια πρώτη καταγραφή έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους περισσότερες από 100 γερμανικές εταιρίες, οι οποίες θα λάβουν εγγύηση παραγγελιών έως τουλάχιστον το τέλος του 2021. Μεταξύ των κινήτρων που θα δοθούν είναι 30% επενδυτικές επιχορηγήσεις σε εταιρίες υφασμάτων, εάν ασχοληθούν ήδη εντός του τρέχοντος έτους με την κατασκευή των υλικών για μάσκες.

Στο υπουργείο Υγείας συστήθηκε ήδη ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας, πρόσθεσε ο κ. Σπαν.

Ο κ. Αλτμάιερ ανακοίνωσε ακόμη αλλαγή πολιτικής και σε ό,τι αφορά την φαρμακοβιομηχανία, όπου η εξάρτηση από την Ασία είναι επίσης πολύ υψηλή. Όπως και στους τομείς των μπαταριών και των ημιαγωγών, θα επιδιωχθούν κοινοπραξίες προκειμένου να ενισχυθεί και η έρευνα των φαρμάκων στην Γερμανία και στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις