Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Ρωσία:61.000 τεστ πραγματοποιεί ημερησίως

Κορωνοϊός-Ρωσία:61.000 τεστ πραγματοποιε...

Η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιεί ημερησίως, φθάνοντας τις 61.000, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)

Η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιεί ημερησίως, φθάνοντας τις 61.000, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ρωσική Ομοσπονδία Μελίτα Βουϊνόβιτς, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Κατά την άποψη της εκπροσώπου του ΠΟΥ, τα τεστ θα συμβάλουν πράγματι στο να εντοπισθούν όχι μόνο όσοι έχουν νοσήσει ή τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή, αλλά και οι δυνητικοί φορείς του κορονοϊού, άτομα δηλαδή καθ’ όλα υγιή που ήρθαν σε επαφή με νοσήσαντες.

Η Βουϊνόβιτς προσέθεσε ότι τεστ που γίνονται «κατά παραγγελία» θα βοηθήσουν ώστε να μάθουμε περισσότερα για τις «κρυφές διαδρομές» του κορονοϊού.

Νωρίτερα η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) είχε ανακοινώσει ότι στην Ρωσία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 795.000 τεστ νέου τύπου.

Από τις 6 Απριλίου οι κάτοικοι της Μόσχας και των περιχώρων της μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο μοριακής διάγνωσης της Rospotrebnadzor για να κάνουν το τεστ εφόσον το επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού. Νωρίτερα η επικεφαλής του Κέντρου μοριακής διάγνωσης Ελένα Τιβάνοβα, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος του τεστ χωρίς να υπολογισθούν τα μεταφορικά σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει κατ’ οίκον, ανέρχεται στα 1.250 ρούβλια (περίπου 15 ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις