Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαγόρευση στο σούβλισμα του αρνιού - Χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις

Απαγόρευση στο σούβλισμα του αρνιού - Χρ...

Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες ενόψει Πάσχα και αφορούν στην έξοδο στην επαρχία, το ψήσιμο του αρνιού και τις λειτουργίες της εκκλησίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Επίσης μίλησε για την πρόταση του πρωθυπουργού προς υπουργούς και βουλευτές να δώσουν το 50% του μισθού τους για τη μάχη κατά του κορονοιού.

Σε ότι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Πέτσας όμως ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση αυτής της απαγόρευσης.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στον συνωστισμό στις τράπεζες και τον χρονικό περιορισμό στις μετακινήσεις που εξετάζει η κυβέρνηση. 

Ο κ. Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων, όσο και στο χρόνο αυτών.

Επίσης εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις