Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ο Μανώλης Γλέζος θέλει να ταφεί χριστιανικά" - Η αποκάλυψη του Αρχιεπισκόπου από τη Ναύπακτο- ΒΙΝΤΕΟ

"Ο Μανώλης Γλέζος θέλει να ταφεί χρ...

Το είχαν συζητήσει οι δυο τους σε ανύποπτη στιγμή

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το πώς ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ανύποπτο χρόνο είχε εκμυστηρευτεί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο την επιθυμία του να ταφεί σύμφωνα με το χριστιανικό τυπικό.  Τον μεταξύ τους διάλογο είχε αποκαλύψει από τον Οκτώβριο του 2015 ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στη διάρκεια επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τότε στη Ναύπακτο.

Μάλιστα ο κ.κ. Ιερώνυμος υποστήριξε ότι ο Μανώλης Γλέζος όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά, αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος προσωπικά ώστε να μη συμβεί κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Γλέζος του είχε πει χαρακτηριστικά: «Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς, υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα». Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, ο αγωνιστής της Αριστεράς του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των Πατέρων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνταν τότε το orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση «αποκαλυπτική».

 

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ: 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις