Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι κινηματογράφοι στην Κίνα ξανανοίγουν σιγά σιγά αλλά με ελάχιστα έως μηδαμινά εισιτήρια

Οι κινηματογράφοι στην Κίνα ξανανοίγουν ...

Άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή γύρω σε 507 αίθουσες σε 5 επαρχίες της περιφέρειας της τεράστιας αυτής πληθυσμιακά χώρας

Αισιόδοξο αν μη τι άλλο είναι το γεγονός ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες στην Κίνα, πολύ περιφερειακά και πολύ αργά, αρχίζουν να ξαναδίνουν το παρών.

Τη στιγμή που η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, η Κίνα σταματά να μετρά νέα κρούσματα του κορωνοϊού (παρά μόνο κάποια μεμονωμένα εισερχόμενα από άλλες χώρες), κάποιες κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας άνοιξαν, διστακτικά, την περασμένη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Τα σινεμά που άνοιξαν όπως αναφέρει το flix.gr, είναι περισσότερα από 500, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του έγκυρου Variety, αριθμός, βέβαια, που στην τεράστια αυτή χώρα αντιπροσωπεύει το 5% του συνόλου των κινηματογραφικών αιθουσών που λειτουργούσαν πριν την κρίση εξάπλωσης του μεταδοτικού και θανατηφόρου κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή άνοιξαν 486 σινεμά, που ως τη Δευτέρα έγιναν 507, σε πέντε (5) επαρχίες της περιφέρειας, γύρω από το Πεκίνο, τη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ. Οι διανομείς δεν έβγαλαν νέες ταινίες, αλλά τα σινεμά προέβαλλαν πρόσφατες Κινεζικές εμπορικές επιτυχίες. Οι εισπράξεις της Παρασκευής, βέβαια, δεν έφτασαν τα 2.000 δολάρια, ενώ στις δυο παραθαλάσσιες από τις πέντε περιοχές, τη Φουτζιάν και την Γκουανγκντόνγκ, δεν πουλήθηκε ούτε ένα εισιτήριο.

Σίγουρα, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν για την ώρα να είναι και πολύ διαφορετικά δεδομένης και της έξαρσης μετάδοσης του ιού στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο είναι μια αρχή, με μια υποψία αισιοδοξίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις