Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Θεοδωράκης, Χωμενίδης, Σολωμού, Τσίμας και άλλοι, τηλεφωνούν σε όσους είναι μόνοι στο σπίτι

Θεοδωράκης, Χωμενίδης, Σολωμού, Τσίμας κ...

Στην πρωτοβουλία με την ονομασία «milame», συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, γνωστοί σχολιαστές αλλά και όλοι οι δημιουργοί podcast του pod.gr

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του κόμματος που ήταν πρόεδρος, επέστρεψε στη δημοσιογραφία, δημιουργώντας μια νέα υπηρεσία podcast με τον τίτλο pod.gr. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την νέα του ιδιότητα, ανέλαβε μαζί με τους συνεργάτες του μια πρωτοβουλία στήριξης των ηλικιωμένων και των μοναχικών ατόμων, που βρίσκονται στο σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αποφάσισε, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook, να τους παίρνει τηλέφωνο και τους κρατά συντροφιά.

Στην πρωτοβουλία με την ονομασία «milame», συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί, γνωστοί σχολιαστές αλλά και όλοι οι δημιουργοί podcast του pod.gr

Όλοι όπως λένε θα δίνουν κάθε μέρα, μια ώρα ο καθένας τους, σε τηλεφωνήματα προς μοναχικούς ανθρώπους και  ηλικιωμένους. Η επαφή θα είναι προσωπική και ιδιωτική, δηλαδή τίποτα από αυτά που θα ακούσουν από όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηχητικών podcast.

Αυτοί είναι οι 31 της πρωτοβουλίας milame: Σωτήρης Βαλάρης, Χριστίνα Βίδου, Κορίνα Βρούσια, Κώστας Γιαννακίδης, Λέτα Γκαρέτσου, Άρης Δαβαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Τάσος Ιορδανίδης, Ολυμπία Κρασαγάκη, Άντρη Κωνσταντίνου, Χρήστος Λούλης, Νίκη Λυμπεράκη, Στέλιος Μάινας, Σπύρος Μάλλης, Θάλεια Ματίκα, Κατερίνα Μπακογιάννη, Γωγώ Μπρέμπου, Αθηναίς Νέγκα, Αργύρης Ξάφης, Δώρα Παντέλη, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Θανάσης Πάτρας, Ανδρέας Πετρουλάκης, Βασίλης Σκουντής, Μαρία Σολωμού,Γιάννης Στάνκογλου, Παύλος Τσίμας, Μάγια Τσόκλη, Χρήστος Φερεντίνος, Λευτέρης Χαρίτος, Χρήστος Χωμενίδης.

Το κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη

Προσπαθούσε να πιάσει κουβέντα με τους περαστικούς που περνούσαν από το πεζοδρόμιο. Και όταν αυτοί έφυγαν κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του και άρχιζε να φωνάζει σε δυο γάτες που λιαζόντουσαν πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου. «Ψιψιψι- ψιψιψι». Δεν ανησύχησα γιατί έτσι κι αλλιώς το μπαλκόνι του δεν απείχε ούτε δύο μέτρα από την γη. Ηλικία; Γύρω στα 70. Κοτσονάτο θα τον έλεγες, αν και το παλτό ήταν σαν κουβέρτα πάνω του. Ήλιος και παλτό; Ναι, αν ξημεροβραδιάζεσαι στο μπαλκόνι σου...

Δεν ξέρω αν σε όλες τις γειτονιές ο κόσμος έχει βγει στα μπαλκόνια, στους Αμπελόκηπους, όμως, θα δεις πολλούς ανθρώπους να ανοιγοκλείνουν τα στόματα στα μηχανάκια που περνάνε. Άνθρωποι που μέχρι χθες «έριχναν» κυβερνήσεις στα καφενεία με τους φίλους τους ή γιαγιάδες που μαγείρευαν για τα εγγόνια τους στα σπίτια των παιδιών τους. Και μετά, οι μοναχικοί άνθρωποι που είχαν παντρευτεί τη δουλειά και τώρα νιώθουν σαν να χώρισαν.

«Μείνετε σπίτι!» είπαμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους - και καλά κάναμε βέβαια - αλλά μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι όλη μέρα μέσα στο σπίτι τους; Και μην μου πείτε να ακούσουν μουσική, να διαβάσουν βιβλία, να παίξουν επιτραπέζια, να μαγειρέψουν όλοι μαζί – ποιοι «μαζί»; Αυτά είναι για το Instagram.

«Αν τους παίρναμε ένα τηλέφωνο;». Η ιδέα είναι απλή. Όλοι ξέρουμε έναν άνθρωπο που είναι μόνος. Είναι ακόμη - ακόμη και ένας θείος που τον έχουμε συνεχώς έγνοια αλλά πόσες φορές να του τηλεφωνήσεις;

Πάρτε την άδειά τους, λοιπόν, και στείλτε μας ένα email στο [email protected] - δώστε μας το όνομά του - το τηλέφωνό του – γράψτε μας και δυο σειρές για το τι πιστεύετε ότι θα ήθελε να συζητήσει – ποιες είναι οι καλύτερες ώρες να του τηλεφωνήσουμε. Και εμείς θα τον πάρουμε τηλέφωνο!

Ποιοι εμείς; Εγώ, ο Χωμενίδης, η Σολωμού, ο Τσίμας, η Τσόκλη, η Μπακογιάννη, ο Σκουντής, ο Παπανδρέου, η Κρασαγάκη, η Παντέλη, ο Χαρίτος, η Βρούσια, η Λυμπεράκη, η Κωνσταντίνου, η Γκαρέτσου, ο Φερεντίνος, ο Μάλλης, η Βίδου, ο Βαλάρης, η Νέγκα. Όλοι, δηλαδή, οι δημιουργοί podcast του Pod.gr. Και μαζί, γνωστοί σχολιαστές. Ο Πετρουλάκης, ο Δαβαράκης, ο Πάτρας, ο Γιαννακίδης. Αλλά και φίλοι ηθοποιοί. Ο Ξάφης, η Ματίκα, ο Λούλης, ο Ιορδανίδης, η Μπρέμπου, ο Μάινας, ο Στάνκογλου.

Όλοι εμείς θα δώσουμε κάθε μέρα, μια ώρα ο καθένας, σε αυτή την υπόθεση.

Ξεκινήστε λοιπόν. Μιλήστε στους μοναχικούς ανθρώπους που γνωρίζετε ή στους ηλικιωμένους που ζουν δίπλα σας και στείλτε μήνυμα στο [email protected]

Και βέβαια, τίποτα από αυτά που θα ακούσουμε από όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα χρησιμοποιηθεί από κανένα μας. Ούτε θα μαγνητοφωνούμε, ούτε θα ξαναενοχληθούν, βέβαια, αυτοί οι άνθρωποι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Μόνο ΜΙΛΑΜΕ.

Γιατί αυτό το τσουνάμι που φτάνει, μπορεί να ερημώσει τους δρόμους, αλλά δεν πρέπει να ερημώσει και τις ζωές των συνανθρώπων μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight