Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Oχτώ ύποπτα κρούσματα στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Κορωνοϊός: Oχτώ ύποπτα κρούσματα στο Νοσ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αναμένονται αναλύσεις των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από ασθενείς

Σε ετοιμότητα για τυχόν περιστατικό κορωνοϊού συνεχίζουν να είναι γιατροί και νοσηλευτές και  στο νοσοκομείο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 ύποπτα κρούσματα. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, αυτή τη στιγμή στο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον β όροφο του νοσοκομείο υπάρχουν 8 ύποπτα κρούσματα εν αναμονή αποτελεσμάτων.

Και μπορεί ο Άγιος Ανδρέας να μην είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό όμως οι εργαζόμενοι εξετάζουν ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα και συμμετέχουν στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο φτάνουν ύποπτα κρούσματα και γίνονται οι απαραίτητες δειγματοληψίες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιο από τα ύποπτα κρούσματα είναι θετικά στον ιό.

 Ωστόσο ο Διοικητής επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες σε όσα χρειάζονται για την προστασία των εργαζομένων.

Πώς δρα στα ύποπτα κρούσματα ο Άγιος Ανδρέας

Τα ύποπτα κρούσματα καταφθάνουν στα ΤΕΠ όπου υπάρχει ειδικός χώρος με συνεργείο στην είσοδο τους – εκτός του χώρου των επειγόντων-  όπου απαντάται ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και αν κριθεί ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα, δίνεται μάσκα και λοιπός εξοπλισμός και στη συνέχεια λαμβάνεται δείγμα.

Αν κριθεί ότι ο ασθενής ή το ύποπτο κρούσμα πρέπει να νοσηλευτεί οδηγείται στον δεύτερο όροφο που έχει διαμορφωθεί για τη νοσηλεία αυτών των περιστατικών. Αν όχι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μπορεί να πάει στο σπίτι του, χωρίς να έρθει σε επαφή με κόσμο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα ή αν το θέλει μπορεί να μείνει στο δεύτερο όροφο. Το αποτελέσματα άλλωστε βγαίνουν άμεσα μετά την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων στο Ρίο. 
 

Στη μάχη...χωρίς να υπάρχει μεγάλος αριθμός "όπλων"

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, στο νοσοκομείο έχουν πάει μέχρι σήμερα δεκάδες άτομα με συμπτώματα  κορωνοϊού όμως κανένα από τα δείγματα που ελήφθησαν δε βγήκε θετικό, μέχρι τώρα.

«Μέχρι τώρα όλα τα ύποπτα κρούσματα είναι τελικά αρνητικά στον ιό. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει επάρκεια, δεν διαθέτουμε δηλαδή μεγάλο αριθμό σε στολές αλλά ούτε και στις ενδεδειγμένες μάσκες για την ασφάλεια των εργαζομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι στο νοσοκομείο δεν λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις