Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε Καραμανδάνειο και Άγιο Ανδρέα

Πάτρα: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε Καραμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι αναφέρουν στο thebest.gr οι διοικητές τους

Μπορεί το νοσοκομείο του Ρίου να είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό όμως στην Πάτρα, στη μάχη ρίχνονται και ο Άγιος Ανδρέας αλλά και το Καραμανδάνειο.

Και στα δύο νοσοκομεία έχουν φτάσει ασθενής με ύποπτα συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό, εξετάστηκαν και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι αρνητικοί στον ιό.

 Κορωνοϊός: Θετικοί δυο εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρίου - Σε κατ' οίκον περιορισμό

Ειδικοί χώροι για τα ύποπτα κρούσματα στο Καραμανδάνειο

Στο Καραμανδάνειο όπως ανέφερε στο τhebest.gr ο διοικητής Παύλος Αθανασόπουλος, νοσηλεύτηκαν παιδιά με συμπτώματα κορωνοϊού, πυρετό και βήχα, όμως μετά από εξέταση των δειγμάτων τους διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

«Στο νοσοκομείο μας έχουμε μηδενικά κρούσματα. Μέχρι τώρα τα παιδιά που έχουν φτάσει στο νοσοκομείο με ύποπτα κρούσματα  τα υποδεχόμαστε σε δύο ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί έξω από το νοσοκομείο.

Εκεί μάλιστα το παιδί μπαίνει μόνο με τον ένα γονιό. Γίνονται οι απαραίτητες ερωτήσεις  και μετά, πάλι σε ειδικό και απομονωμένο χώρο, λαμβάνονται τα δείγματα. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα τα παιδιά παραμένουν σε απομονωμένο θάλαμο. Όλα γίνονται έξω από τον χώρο του νοσοκομείου.» ανέφερε.

Να σημειώσουμε ότι παιδί που θα βρεθεί θετικό στον ιό θα πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς. 

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, στο νοσοκομείο έχουν πάει μέχρι σήμερα, 30 έως 40 άτομα με συμπτώματα  κορωνοϊού όμως κανένα από τα δείγματα που ελήφθησαν δε βγήκε θετικό.

Πώς λειτουργεί ο Άγιος Ανδρέας

Τα ύποπτα κρούσματα θα καταφθάνουν στα ΤΕΠ όπου υπάρχει ειδικός χώρος με συνεργείο στην είσοδο τους – εκτός του χώρου των επειγόντων-  όπου απαντάται ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και αν κριθεί ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα, θα δίνεται μάσκα και λοιπός εξοπλισμός και στη συνέχεια θα λαμβάνεται δείγμα.

Αν κριθεί ότι ο ασθενής ή το ύποπτο κρούσμα πρέπει να νοσηλευτεί θα οδηγείται στον δεύτερο όροφο που έχει διαμορφωθεί για τη νοσηλεία αυτών των περιστατικών. Αν όχι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα μπορεί να πάει στο σπίτι του, χωρίς να έρθει σε επαφή με κόσμο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα ή αν το θέλει μπορεί να μείνει στο δεύτερο όροφο. Το αποτελέσματα άλλωστε βγαίνουν άμεσα μετά την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων στο Ρίο. 

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, στο νοσοκομείο έχουν πάει μέχρι σήμερα, 30 άτομα με συμπτώματα  κορωνοϊού όμως κανένα από τα δείγματα που ελήφθησαν δε βγήκε θετικό.

«Μέχρι τώρα όλα τα ύποπτα κρούσματα είναι τελικά αρνητικά στον ιό. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει επάρκεια, δεν διαθέτουμε δηλαδή μεγάλο αριθμό σε στολές αλλά ούτε και στις ενδεδειγμένες μάσκες για την ασφάλεια των εργαζομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι και στα νοσοκομεία δε λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις