Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υγειονομικοί ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Η διαδικασία προσλήψεων είχε σταματήσει από την κυβέρνηση

Υγειονομικοί ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Η διαδικασία...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού αναφέρονται τα εξής: 

"Ζούμε σε περίοδο πρωτόγνωρων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης εξ αιτίας της ταχύτατης μετάδοσης του κορωνοϊού που από ενδημία και επιδημία, εξελίχθηκε σε πανδημία, περνώντας από την Κίνα και την Ασία, στην Ευρώπη, στην Αφρική και στην Αμερική.

Η Ελληνική κοινωνία έδειξε έγκαιρα την απαιτούμενη ωριμότητα παρά τις μεμονωμένες περιπτώσεις ''παρεκτροπής'' από τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που συστήνουν οι ειδικοί επιστήμονες και οι Ελληνικές αρχές, ακολουθώντας και τις οδηγίες του ΠΟΥ προσαρμοσμένα και στα τοπικά, κάθε φορά, δεδομένα.

Στην Ελλάδα, είχαμε κρούσματα μόλυνσης πολύ νωρίς αλλά και περιπτώσεις βαρειάς νόσησης, σε ποσοστά που ευτυχώς μέχρι τώρα, εντάσσονται στο εύρος των αποδεκτών στατιστικών δεικτών, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πώς σε κάθε περίπτωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ) απέδειξε και τις αντοχές του και την δυναμική που διαθέτει, διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά όσους φιλοδοξούν να το οδηγήσουν στην διάλυση (!) είτε επιβάλλοντας ΣΔΙΤ για ιατρικές υπηρεσίες, είτε σκοπεύοντας να μετατρέψουν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ, για να διευκολύνουν τους αλλότριους σκοπούς, όσων εμπορεύονται τις υπηρεσίες υγείας. 

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε πως, η ετοιμότητα που έδειξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οφείλεται και στο γεγονός ότι, παρά τις ελλείψεις που είχαν δημιουργηθεί μετά το ''πάγωμα'' των προσλήψεων από το 2010, οι προσλήψεις που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η εισροή περίπου 19.500 εργαζομένων σε αυτό, βοήθησαν ώστε να υπάρχει επάρκεια προσωπικού σε ανεκτά επίπεδα προκειμένου να μπορούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι ΤΟΜΥ να υλοποιήσουν τα αναγκαία για την περίσταση, επιχειρησιακά σχέδια.

Γνωρίζουν όλοι και γνωρίζουμε πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έλυσε όλα τα προβλήματα που προκάλεσε από το 2010, η Μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, αλλά οι στοχευμένες δράσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας με Α. Ξανθό και Π. Πολάκη, ανέταξαν τον ''Έλληνα ασθενή'', το διαλυμένο εθνικό σύστημα υγείας και μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε, μετά τον Αύγουστο 2018, ήταν έτοιμο να ''κλείνει σιγά σιγά τις πληγές του'', να προετοιμάζει 4.000 προσλήψεις, όσες ήταν άμεσα αναγκαίες και είχαν προσδιοριστεί από τις ΥΠΕ, με βάση τα στοιχεία των ελλείψεων που είχαν δοθεί από τα ίδια τα Νοσοκομεία. Το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  είναι η δωρεάν παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε κάθε πολίτη της χώρας ανεξάρτητα από την ασφαλιστική του κατάσταση.

Ο σχεδιασμός αυτός και η δρομολόγηση των διαδικασιών πρόσληψης κι άλλου, αναγκαίου προσωπικού στα νοσοκομεία, έχει ανακοπεί από την νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τον Ιούλιο του 2019 και τώρα, προβάλλει επιτακτικά αυτή η αναγκαιότητα των προσλήψεων προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία, προκειμένου να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά την κρίση που προκάλεσε στην κοινωνία μας η πανδημία από τον κορωνοϊό.

Σε αυτή την προσπάθεια, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και αξίζουν και δημόσια την έκφραση θαυμασμού και ευγνωμοσύνης, απ' όλους μας.

Για να είναι όμως αποτελεσματικά τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και να εφαρμόζονται κάθε φορά, σε κάθε φάση εξέλιξης της πανδημίας, πρέπει να γίνουν άμεσα τα αυτονόητα, δηλαδή, να χρηματοδοτηθούν με τους αναγκαίους πόρους όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες των δημόσιων Νοσοκομείων και αυτά να στελεχωθούν άμεσα -από...χθές!- με το αναγκαίο προσωπικό, στις ειδικότητες και στους χώρους όπου απαιτείται, για να στηριχθεί συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, οι Υγειονομικοί πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου να αποτρέψουμε, στο άμεσο ή απώτερο μέλλον, κάθε προσπάθεια εκχώρησης σε ιδιώτες ή και καθαυτής ιδιωτικοποίησης του δημόσιου νοσοκομειακού συστήματος."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις