Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Κώστας Μάρκου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου

Ο Κώστας Μάρκου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου

Σκοπός της επίσκεψης ήταν πάνω απ' όλα η εκδήλωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες της υγείας στις δύσκολες αυτές στιγμές λόγω κορωνοϊού

Κλιμάκιο του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Ιατρικής και πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστα Μάρκου, τον συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Χρ. Καραπάνο και το μέλος της ΝΕ, Ιατρό Αντώνη Κασσιμάτη, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2020 στην Ζάκυνθο διαδοχικά τα Κέντρα Υγείας Πόλης Ζακύνθου και Καλλιθέας καθώς και το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ιδρύματος και τους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι δοκιμάζονται ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) και στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της δημόσιας υγείας. Συναντήθηκαν ακόμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Στασινόπουλο και τον αντιδήμαρχο Ν. Σπίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Μάρκου, επικαλούμενος περισσότερο την ιατρική, παρά την πολιτική του ιδιότητα, σκοπός της επίσκεψης ήταν καταρχήν η εκδήλωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες της υγείας, που με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και αυταπάρνηση και μάλιστα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, υλοποιούν πλήρως τα προβλεπόμενα από τον κεντρικό σχεδιασμό πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Μάρκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επαρκείς υποδομές του νοσοκομείου και στην συμβολή της διοίκησης και των θεσμών του νοσοκομείου (διεύθυνση ιατρικής υπηρεσίας και νοσηλευτικής, επιτροπή λοιμώξεων) στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τόνισα, σαν πρώτη υποχρέωση μου, την δημόσια έκφραση των ευχαριστιών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας. Ακόμα τόνισα την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των έκτακτων προσλήψεων των 2000 ιατρών και νοσηλευτών αλλά και την ανάγκη πρόσληψης ακόμα 2000 εργαζομένων, που πρέπει να κατανεμηθούν με τον αντιστοιχούντα αριθμό προσωπικού και για το νοσοκομείο Ζακύνθου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου.

Κεντρικό σημείο της τοποθέτησης του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανάδειξη του αναντικατάστατου ρόλου του δημόσιου συστήματος υγεία και το γεγονός ότι μετά από την παρούσα πανδημία, είναι πλέον μονόδρομος για όλους η ενίσχυση του καθώς και η εγκατάλειψη κάθε σκέψης για την εκχώρηση κρίσιμων λειτουργιών του στον ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρει το www.imerazante.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις