Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Κυκλοφορεί 19 Μαρτίου το νέο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη "Ένα σύννεφο για τα γενέθλια μου"

Κυκλοφορεί 19 Μαρτίου το νέο βιβλίο της ...

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών

Η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη που εμπνέει χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο βιβλίο με τίτλο «Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου», το οποίο κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου 2020 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε νήπια από 4 ετών. Μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία, η βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέας δείχνει στην εκκολαπτόμενη γενιά αναγνωστών ποια είναι τα πιο όμορφα κι ουσιαστικά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή.

Ένα παραμύθι που έρχεται ίσως την πιο κατάλληλη στιγμή: Για να μας ενισχύσει με αισιοδοξία, να υπενθυμίσει τους φωτεινούς φάρους στην καθημερινότητά μας που δοκιμάζεται αλλά και να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά που αυτή την περίοδο μένουν στο σπίτι.

Μέσα από την bestseller σειρά βιβλίων της «Πράκτορες του Πλανήτη», η Ελένη Ανδρεάδη έχει καταφέρει να δημιουργήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο μια συνειδητοποιημένη επίλεκτη ομάδα παιδιών- αναγνωστών σε Ελλάδα, Αμερική, Κίνα, Κορέα, Τουρκία και Αίγυπτο, που αναλαμβάνει καθημερινά δράση για το περιβάλλον, βάζοντας τα γυαλιά στους ενήλικες.

Αυτό που φαντάστηκε και περιέγραψε στο βιβλίο της «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης», δηλαδή τα παιδιά και τους εφήβους να διαδηλώνουν ώστε να πείσουν τους ηγέτες να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή, δεν ήταν τελικά μακρινό όνειρο, ούτε αποκλειστικά προϊόν μυθοπλασίας. Το είδαμε να γίνεται πράξη μέσα από την πρωτοβουλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Χάρη σ’ αυτά μπορούμε να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο, γι’ αυτό και οφείλουμε να τους παρέχουμε τα πιο ισχυρά όπλα. Μέσα από ιστορίες που εκπαιδεύουν και εμπνέουν. Σ’ αυτά τα παιδιά, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, αφιερώνει τα βιβλία της η χαρισματική Ελένη Ανδρεάδη.

Την εικονογράφηση του βιβλίου «Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου» έχει κάνει η Ναταλία Καπατσούλια.

Σελίδες: 32.

Η Ελένη Ανδρεάδη έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. Ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Αμερική, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εκεί πήρε ένα μάθημα στη δημιουργική γραφή και έγραψε ένα μυθιστόρημα, το οποίο γρήγορα έκρυψε στο συρτάρι της. Όταν γύρισε στην Ελλάδα το 2009, ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη», η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές.

Τα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα της οργάνωσης υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και έχουν βραβευτεί για την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 1ο βιβλίο της, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ το δεύτερο της σειράς βρέθηκε στις βραχείες λίστες. Τα βιβλία της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα τέσσερα βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη, καθώς και το βιβλίο της «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture