Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλείνουν κομμωτήρια και καταστήματα μανικιούρ- "Να σταματήσουν και τα κατ' οίκον χτενίσματα"

Κλείνουν κομμωτήρια και καταστήματα μανι...

Όπως ανέφερε η πρόεδρος των κομμωτών Πάτρας τα "βαλιτσάκια" είναι αυτή τη στιγμή σαν κινητές "βόμβες"

Κλείνουν και τα κομμωτήρια και καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ με βάση τα νέα έκτακτα μέτρα που αποφάσισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Σε επικοινωνία του thebest.gr με την πρόεδρο του σωματείου Κομμωτών Αχαΐας Εμμανουέλα Γεωργοπούλου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πληροφορήθηκε πως εκτός των κέντρων αισθητικών, τα νέα έκτακτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβάνουν και τα κομμωτήρια και κουρεία καθώς και τους χώρους μανικιούρ και πεντικιούρ (νύχια).

Το σωματείο θα αναμένει και το σχετικό ΦΕΚ ωστόσο ήδη η πρόεδρος ενημερώνει τις/τους συναδέλφους της πως από το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 παύει η λειτουργία των κομμωτηρίων μέχρι νεωτέρας. Την ίδια ώρα η κ. Γεωργοπούλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά να μην γίνεται και καμία επίσκεψη κομμώτριας ή κομμωτή με βαλιτσάκι σε σπίτια για κατ’ οίκον χτένισμα, περιποίηση ή κούρεμα. «Τα βαλιτσάκια είναι σαν κινητές υγειονομικές “βόμβες” αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Εμμανουέλα Γεωργοπούλου στο thebest.gr προσθέτοντας πως όλες αυτές τις μέρες στα κομμωτήρια όλοι οι συνάδελφοι της είχαν πάρει τα ενδεδειγμένα μέτρα όπως να φορούν προστατευτικές ποδιές και γάντια ακόμα και μάσκες στο πρόσωπο και επισταμένη, αυξημένη καθαριότητα και απολύμανση στους χώρους εργασίας.

Το κλείσιμο και των κομμωτηρίων φέρνει όπως είναι επόμενο μία μεγάλη αναστάτωση ειδικά τη στιγμή που γίνεται πριν το Σάββατο που θεωρείται μία καλή μέρα για το κομμωτήριο και με αρκετά κλεισμένα ραντεβού, αν και η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη το τελευταίο διάστημα λόγω του φόβου του κορωνοϊού. «Είναι θέμα υγείας και πρέπει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ελήφθησαν να τα σεβόμαστε και αν τηρούμε όλοι μας», ανέφερε η κ. Γεωργοπούλου προσθέτοντας πως τα εγγεγραμμένα μέλη στο σωματείο κομμωτών της περιοχής ξεπερνούν τα 250.

Στη σελίδα του σωματείου στο facebook, έχει ανέβει και ανακοίνωση με τα μέτρα προστασίας του κοινού σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις