Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα – ΔΕΙΤΕ LIVE

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη ...

Στο «τραπέζι» και επίδομα 718 ευρώ

Διάγγελμα απευθύνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή την ώρα, για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και αποφυγής της εξάπλωσής του.

Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τα μέτρα για την

αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού στις εργασιακές σχέσεις, καθώς από σήμερα είναι κλειστά όλες οι μονάδες εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και για διάστημα, τουλάχιστον, 14 ημερών.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι τα εξής:

Θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού, επιπρόσθετη της κανονικής άδειας, την οποία μπορεί να λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων (σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ο ένας γονέας), με πλήρεις αποδοχές, για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10/04/2020.

Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, τρεις θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και μόνο μία θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.

Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προϋπολογισμό το ένα τρίτο (1/3) των αποδοχών του. Αυτός ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός και εξελίσσεται.

Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενο του δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του.

Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, ταυτοχρόνως. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο/η σύζυγος νοσηλεύεται, ή έχει προσβληθεί από κοροναϊό, ή είναι ΑΜΕΑ.

Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δύναται ο εργοδότης να προτείνει επίσης τη δυνατότητα εργασίας με ευέλικτο ωράριο λειτουργίας ή εργασία εξ αποστάσεως. Για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα δημιουργείται επίσης η δυνατότητα εργασίας με ευέλικτο ωράριο λειτουργίας, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις