Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ορκίζεται Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε άδεια Βουλή και χωρίς χειραψίες! ΔΕΙΤΕ LIVE

Ορκίζεται Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρα...

Λόγω κορωνοϊού

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου γίνεται αυτη την ώρα , στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όμως, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, με ομόφωνη απόφαση συμφωνήθηκε η τελετή της ορκωμοσίας να γίνει με δραστική μείωση του αριθμού των παρισταμένων και των προσκεκλημένων.

 
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τους περίπου 1.000 ανθρώπους που θα έδιναν το παρών στην Ολομέλεια και τα θεωρεία θα παραστούν το πολύ 100 άνθρωποι.

Επίσης, αντί να είναι και οι 300 βουλευτές παρόντες, ο αριθμός τους  θα περιοριστεί γύρω στους 35, όπου θα είναι οι αρχηγοί των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι των κομμάτων όπως κοινοβουλευτικοί  εκπρόσωποι, γενικοί γραμματείς, τα μέλη του προεδρείου της Βουλής (αντιπρόεδροι γραμματείς και κοσμήτορες).

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν θα είναι όλα παρόντα, αλλά μια αντιπροσωπεία τους από 7- 8 ιεράρχες.

Επίσης, δεν θα προσκληθούν όλοι οι πρέσβεις και οι διπλωμάτες, αλλά μόνο ο πρύτανης του διπλωματικού συμβουλίου, που είναι ο αρχαιότερων όλων.

Τα κόμματα δεν θα δώσουν εισόδους στα θεωρεία της Βουλής σε επισκέπτες. Θα φιλοξενηθούν στα θεωρεία μόνο η οικογένεια και συγγενείς και προσκεκλημένοι της νέας Προέδρου και αυτοί τοποθετημένοι με άνεση και αποστάσεις.

Επίσης, θα αποφευχθούν και οι συγχαρητήριες χειραψίες.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα πραγματοποιηθεί περί τις 12:00 το μεσημέρι, οπότε αναμένεται η κα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα την υποδεχθεί ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Το τελετουργικό προβλέπει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και αμέσως μετά η νέα Πρόεδρος και ο απερχόμενος Πρόεδρος θα κατευθυνθούν στο Προεδρικό Γραφείο για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό θα είναι αρκετά περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που θα παραστούν στην τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναισθανόμενη την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο, 14 Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), προτάθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2020, από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις 22 Ιανουαρίου 2020 εξελέγη από την Βουλή των Ελλήνων με 261 ψήφους (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ), αποτελώντας την πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις