Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας η αγαπητή συμπολίτισσα λαογράφος Πηνελόπη Κρέτση-Λεοντσίνη

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας η αγα...

Υπήρξε για πολλά χρόνια δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυριών Πάτρας

Δεν υπήρχε περίοδος Χριστουγέννων και κυρίως του Πάσχα και της Μεγάλης Εβδομάδας που να μην υπήρχε δημοσιευμένο στον τοπικό Τύπο κάποιο κείμενο με τις λαογραφικές γνώσεις της συμπολίτισσας φιλολόγου, λαογράφου και συγγραφέως Πηνελόπης Κρέτση - Λεοντσίνη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών και η κηδεία της τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 ενώ ακολούθησε η ταφή της στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο στη Λεύκα.

Η αγαπητή Πηνελόπη Κρέτση – Λεοντσίνη ήταν ένας ιδιαίτερα ευγενής άνθρωπος και γνώριζε άριστα τις παλιές συνήθειες του λαού μας, τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής ενώ το ξεχωριστό της στοιχείο ήταν ότι τα αφηγούνταν και πολύ κατανοητά και με γλαφυρότητα. 

Η Πηνελόπη Κρέτση-Λεοντσίνη είχε σημαντική προσφορά στο χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων και μάλιστα διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόεδρος στον Μορφωτικό Σύλλογο Κυριών Πάτρας που εδρεύει επί της Όθωνος Αμαλίας πλησίον της Βότση. Επίσης η εκλιπούσα είχε πραγματοποιήσει και ομιλίες - διαλέξεις στη Διακίδειο Σχολή του Λαού στην οδό Κανάρη στην Πάτρα, είχε επίσης συμμετάσχει στο Συμπόσιο Ποίησης του Σωκράτη Σκαρτσή καθώς και σε άλλες διοργανώσεις για τον πολιτισμό, τα λαογραφικά έθιμα, κ.α.

Να προσθέσουμε πως η Πηνελόπη Κρέτση με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή, είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Έλλη και την Ρούλα, ενώ είχε ευτυχήσει να δει και τέσσερα εγγόνια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις