Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή Πέτρα Μαυρίδη στο TVΈθνος: Η γιαγιά μου συγκινείται πάρα πολύ βλέποντας το "Κόκκινο Ποτάμι"

Η Πατρινή Πέτρα Μαυρίδη στο TVΈθνος: Η γ...

Η ταλαντούχα, ανερχόμενη ηθοποιός προέρχεται από οικογένεια με Ποντιακή καταγωγή

Την Πατρινή ηθοποιό Πέτρα Μαυρίδη φιλοξένησε το περιοδικό ΤVΈθνος την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και το κείμενο – συνέντευξη είχε τίτλο, Μία προγραμματίστρια στο «Κόκκινο ποτάμι»

Όπως γράφει στο κείμενο στο TVΈθνος, η Φωφώ Μπόνιου, μπορεί η Πέτρα Μαυρίδη να σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός, ωστόσο την κέρδισε η υποκριτική. Στο TV Έθνος, η πρωτοεμφανιζόμενη στην τηλεόραση ηθοποιός, εξήγησε πώς αποφάσισε ν' αλλάξει επαγγελματικό πεδίο και περιέγραψε το ρόλο της στη σειρά εποχής του Open «Το κόκκινο ποτάμι» σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη που έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό.

Η Πέτρα Μαυρίδη που το Πατρινό κοινό την γνωρίζει από τις πρώτες θεατρικές της εμφανίσεις σε παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ερμηνεύει τη Χαρά ενώ αποκάλυψε ακόμα τι ρόλο έπαιξε η Πόντια στην καταγωγή γιαγιά της στο να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη δραματική σειρά.

Η αλήθεια είναι ότι οι σπουδές σας δεν έχουν καμία σχέση με την υποκριτική…

«Προσπάθησα να δουλέψω στον τομέα μου ως προγραμματίστρια, αλλά ένιωθα ότι κάτι με πιέζει. Δεν μπορούσα να είμαι σε έναν υπολογιστή όλη τη μέρα. Και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Ο καλλιτεχνικός χώρος δεν είναι και ο πιο εύκολος, αλλά την ώρα που παίζεις δεν νιώθεις ότι δουλεύεις – νιώθεις ότι είσαι ελεύθερος».

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο «Κόκκινο Ποτάμι»;

«Υποδύομαι τη Χαρά. Είναι Πόντια, κάτοικος της Αμισού και φίλη της Βασιλικής (Χαρά-Μάτα Γιαννάτου). Παρά τα βασανιστήριά της στην πορεία στο δάσος, κατάφερε να ξεφύγει χάρη στον Παναγιώτη (Κωνσταντίνος Τσιομίδης), τον αδελφό της Βασιλικής».

Με τον οποίο και αναπτύσσεται μια σχέση;

«Ναι, από τότε υπάρχει μια σχέση μεταξύ μας και θα υπάρξει εξέλιξη μέχρι το τέλος της σειράς».

Στην Αμισό θα επιστρέψετε;

«Ναι, για να αντικρίσουμε μέσα στα σπίτια μας Αρμένιους. Γι’ αυτό θα εγκαταλείψουμε και πάλι την Αμισό».

Έχετε κοινά με τη Χαρά;

«Είναι μια κοπέλα που έχει δει τη μάνα της να πεθαίνει στα μάτια της και την ίδια την έχουν βιάσει. Δεν μπορώ να τα προσεγγίσω αυτά τα γεγονότα. Αλλά την ευαισθησία της κοπέλας και το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω, ναι, σε αυτά μοιάζουμε».

Τι έχετε διδαχθεί από τη συνεργασία σας με τον Μανούσο Μανουσάκη;

«Είναι εξαιρετικός δάσκαλος».

Έχετε σχέση με τον Πόντο;

«Ναι, ο πατέρας μου έχει καταγωγή από τον Πόντο».

Οι παππούδες σας συγκινούνται βλέποντας τη σειρά;

«Η γιαγιά μου συγκινείται πάρα πολύ και ήταν ένας λόγος που είπα αμέσως “ναι” στην πρόταση. Μου λέει ότι έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα από αυτά που δείχνει η σειρά».

Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι ένα μεγάλο σχολείο για εσάς;

«Τεράστιο σχολείο. Είναι πάρα πολλά τα γυρίσματα και οι εργατοώρες που έχουμε κάνει από τον Απρίλιο. Θα προσθέσω, βεβαίως, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως παίζω με πολύ έμπειρους ηθοποιούς».

Η Πέτρα Μαυρίδη έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΤVΈθνος σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα (MBA) στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Φοίτησε στην επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» το 2015. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, την Documenta 14, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης της Φλωρεντίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σύγχρονο Θέατρο κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight