Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H Πατρινή Πέτρα Μαυρίδη στο "Κόκκινο Ποτάμι" του Μ. Μανουσάκη: "Η σειρά αυτή είναι ένα μεγάλο σχολείο"

H Πατρινή Πέτρα Μαυρίδη στο "Κόκκιν...

Η νέα, ταλαντούχα ηθοποιός υποδύεται στη σειρά που κάνει πρεμιέρα στο OpenTv την Κυριακή 6/10/2019 στις 21.00 μία Πόντια κοπέλα, την Χαρά

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 21.00 θα κάνει πρεμιέρα στο Οpentv η φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά κινηματογραφικών προδιαγραφών, με κυρίως εξωτερικά γυρίσματα σε πολλές περιοχές, «Το Κόκκινο Ποτάμι» που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης, ένας δημιουργός με πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες, ο οποίος το 2016 γύρισε την συγκινητική κινηματογραφική ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» για την οδυνηρή περιπέτεια των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στην Κατοχή.

Τα γυρίσματα για το «Κόκκινο Ποτάμι» που περιλαμβάνει ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών καθώς και πολλούς κομπάρσους, έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και αναμένεται να συνεχιστούν και τον χειμώνα.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς της σειράς που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ουσιαστικά αναφέρεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον Ελληνισμό, στα χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων φτάνοντας έως και την Μικρασιαστική καταστροφή, είναι και η Πατρινή Πέτρα Μαυρίδη, μία νέα, ταλαντούχα ηθοποιός που είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και έχει παίξει σε αξιόλογες παραστάσεις όπως στη «Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πλάι στον Κώστα Καζάκο.

Ερωτώμενη από το thebest.gr, η Πέτρα Μαυρίδη μας είπε πως είναι απίστευτη η όλη εμπειρία συμμετοχής στο συγκεκριμένο σήριαλ. Έχοντας ήδη κάνει γυρίσματα σε περιοχές όπως τα Τρίκαλα και η Βέροια, η Πέτρα Μαυρίδη μας είπε πως υποδύεται μία Πόντια κοπέλα τη Χαρά στη περιοχή Αμισό (Σαμψούντα) που είναι φίλη της Βασιλικής (στο ρόλο η Χαρά – Μάτα Γιαννάτου). Η Βασιλική είναι ζευγάρι με τον Θέμη (Αργύρη Πανταζάρα), ο οποίος είναι αδελφός του Μίλτου (Ιωάννης Παπαζήσης).

Σύμφωνα με το στόρι που ξεκινά το Μάιο του 1895, η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή καθώς σύμφωνα µε το Μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά, χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

«Το "Κόκκινο Ποτάμι" είναι μία μεγάλη εμπειρία, ένα μεγάλο σχολείο για μένα γιατί έχει πολλά εξωτερικά γυρίσματα και όχι μέσα σε ένα στούντιο. Χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος καθώς σε πολλές σκηνές, μπορεί να συμμετέχουν και πενήντα ή περισσότεροι κομπάρσοι. Είναι ένα σήριαλ με άλογα, όπλα, ρούχα εποχής, ξύλα, άμαξες, κάνουμε ιππασία και ειδικά στις σκηνές που παίρνω μέρος, φαίνεται όλη η ταλαιπωρία και τι τράβηξαν οι άνθρωποι αυτοί, τα δεινά των Ποντίων από τον βίαιο ξεριζωμό τους.

Μεγάλο μέρος του σήριαλ δείχνει αυτήν την πορεία θανάτου, μία πορεία που είχε αρχίσει από το 1906 και κορυφώθηκε στα έτη 1918-1919 με την Γενοκτονία, έχοντας προηγηθεί η Γενοκτονία των Αρμενίων ενώ ακολούθησε και η Μικρασιατική καταστροφή με τον ξεριζωμό και τη σφαγή των Ελλήνων στα Μικρασιατικά παράλια. Σε σκηνές που συμμετέχω, δείχνουμε πως έχουμε πάει αντάρτες στα βουνά και σε μία στιγμή επιστρέφοντας στο σπίτι μας το βρίσκουμε κατεστραμμένο και λεηλατημένο από τους Τούρκους. Οι Νεότουρκοι ενώ αρχικά ήταν κοντά στους Έλληνες μετά βλέποντας την πρόοδο τους, στράφηκαν εναντίον διώχνοντας τους, σκοτώνοντας τους, και αρπάζοντας τις περιουσίες τους», μας είπε η Πέτρα Μαυρίδη, η οποία δεν θα παίξει τον φετινό χειμώνα σε κάποια θεατρική παράσταση, λόγω των υποχρεώσεων της απαιτητικής αυτής σειράς όπου το συμβόλαιο της όπως και άλλων ηθοποιών είναι έως τον Απρίλιο του 2020.

«Χρειάζεται να είμαι διαθέσιμη για τα γυρίσματα που είναι συνεχή και εξωτερικά σε σημεία όπως δάση, ποτάμια, κ.α.», μας είπε η Πέτρα Μαυρίδη, η οποία όπως ανέφερε, είναι ουσιαστικά η 1η της τηλεοπτική δουλειά, έχοντας μόνο απλά συμμετάσχει πέρυσι σε μία άλλη ιστορικού περιεχομένου σειρά, το «Η Ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ.

Η νέα τηλεοπτική σειρά του Open έχει και την οικονομική στήριξη του καναλιού Opentv του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ως γνωστόν είναι και Πόντιος στην καταγωγή, και γι΄αυτό ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος όσον αφορά στο θέμα της Γενοκτονίας.

Τέλος στη δραματική σειρά εποχής «Το Κόκκινο Ποτάμι» σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη που κάνει πρεμιέρα στο Opentv την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21:00, παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, ο οποίος κάνει έναν ιερέα, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, ο επίσης Πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, οι Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη, η Πέτρα Μαυρίδη και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης

ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης

Φιλική συνεργασία στο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Χρήστος Παπαδόπουλος

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΙΤΛΩΝ: Ελεωνόρα Ζουγανέλη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

ΜΟΝΤΑΖ: Μιχάλης Μινακούλης

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Μαγγίρα

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Κατερίνα Ζουράρη

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Έλλη Κριαρά

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Αλεξ Πρίφτης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης

ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΦΕ SFX: Αντώνης Νικολάου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μιχάλης Καραχάλιος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

Οι φωτ. της Πέτρας Μαυρίδη είναι από τον λογαριασμό της στο facebook.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight