Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιφυλακτικοί οι πιστοί στους ναούς της Πάτρας για τους Χαιρετισμούς

Επιφυλακτικοί οι πιστοί στους ναούς της ...

Πολλοί μπήκαν άναψαν ένα κερί και έφυγαν

Η ιερά ακολουθία των Α' Χαιρετισμών ήταν απόψε Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 και στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Πρόκειται για μία πολύ ωραία και κατανυκτική ακολουθία που φέτος έμελλε να ξεκινήσει υπό τη βαριά σκιά του φόβου εξάπλωσης του κορωναϊού. Ως γνωστόν η Αχαΐα, η Ηλεία και η Ζάκυνθος λόγω της αύξησης των κρουσμάτων θεωρούνται πληττόμενες περιοχές και έχουν παρθεί μέτρα από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας που παρατείνονται για 2 εβδομάδες.

Απ' όσο φαίνεται ο κόσμος έδειξε επιφυλακτικός και συγκρατημένος και δεν γέμισε τους ιερούς ναούς, ενώ αυτό που παρατήρησε το thebest.gr που βρέθηκε σε ιερούς ναούς όπως η Ευαγγελίστρια και η Παντάνασσα, αρκετοί πιστοί έμπαιναν στην εκκλησία, έκαναν τον σταυρό τους, άναβαν το κερί τους και έφευγαν.

Επίσης την Παρασκευή αυτή, την πρώτη της Σαρακοστής, είθισται να πηγαίνει ο κόσμος και κόλλυβα και λειτουργιές για τους συγγενείς που έχουν φύγει από τη ζωή. Το Σάββατο τιμάται το θαύμα των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

Τέλος την Κυριακή 8/3 είναι η μεγάλη εορτή, η Κυριακή της Ορθοδοξίας και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να μην φοβούνται και να γεμίσουν τους ναούς.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις