Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι απειλές του κ. Ερντο...

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα

Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό-προσφυγικό, συνιστά ασύμμετρη απειλή τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Κατανιές Έβρου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Στον Έβρο η ηγεσία της ΕΕ

"Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονάς μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης", προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν»

"Κινούμαστε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Πάνω από όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα αποτελούν διεθνές πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας: «Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της με όπλο τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητά της. Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν".

 

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Σαρλ Μισέλ: Ζούμε ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «να μη μένουμε στις Βρυξέλλες και να βρισκόμαστε στο πεδίο για να έχουμε την καλύτερη δυνατή κατανόηση».

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε από τις Καστανιές Έβρου ο πρόεδρος της Κομισιόν και εξήρε το ρόλο της χώρας μας στην υποστήριξη των συνόρων γιατί ακριβώς όπως είπε «αυτό που κάνετε είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ».

Εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη της ΕΕ επισημαίνοντας «είμαστε μαζί σας» και τόνισε:

«Εμπιστευόμαστε την κυβέρνησή σας και για τον επιπλέον λόγο ότι αν και έχετε ένα πολύ σημαντικό έργο επιδοκιμάζουμε το ότι λειτουργείτε σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Προσέθεσε επίσης ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε τη συμφωνία με την Τουρκία και περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να τηρεί αυτή τη συμφωνία».

Επίσης, τόνισε ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες από τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη ειρηνικής λύσης στη Συρία για να δώσουμε θετικές προοπτικές στο μέλλον.

«Ζούμε ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας», υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ κλείνοντας την παρέμβασή του.

 

Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς: «Ήρθαμε να εκφράσουμε υποστήριξη και αλληλεγγύη στην ελληνική κυβέρνηση

 

«Ήρθαμε για να εκφράσουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και για να εκφράσουμε την απόφασή μας να βοηθήσουμε την Ελλάδα για να βρούμε μια ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτή τη νέα μεταναστευτική κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που άλλαξε την πολιτική της Ελλάδας στην προστασία των συνόρων, δηλαδή να μην επιτρέπει την παράνομη μετανάστευση, διότι όπως είπε η Ούρσουλα η Ελλάδα είναι η ασπίδα, τα σύνορα της ΕΕ και ο εγγυητής της σταθερότητας για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο» τόνισε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις