Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Κυκλοφορεί 5 Μαρτίου στην Ελλάδα η "Βαλκανική Τριλογία"

Κυκλοφορεί 5 Μαρτίου στην Ελλάδα η "...

Θεωρείται από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα της μεταπολεμικής Βρετανικής σκηνής

Η περίφημη «Βαλκανική Τριλογία» της Ολίβια Μάνινγκ που θεωρείται το σημαντικότερο λογοτεχνικό έργο της μεταπολεμικής Βρετανικής σκηνής, είναι η ιστορία ενός γάμου κι ενός πολέμου, ένα πολυσύνθετο αριστούργημα που σφύζει από ζωντάνια, στο οποίο η Βρετανίδα συγγραφέας αναπλάθει με μοναδικό τρόπο την αβεβαιότητα και την περιπέτεια που επικρατεί στις ζωές των πολιτών όταν βρίσκονται υπό στρατιωτική πολιορκία.

Αποτελείται από τα μυθιστορήματα Η μεγάλη τύχη, Η κατεστραμμένη πόλη και Φίλοι και ήρωες και σε μία εβδομάδα,  στις 5 Μαρτίου 2020, θα φιγουράρει στους πάγκους των Ελληνικών βιβλιοπωλείων. Η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός είναι ήδη μεγάλος για την έκδοση της τριλογίας που αναμένεται να κατακτήσει σίγουρα τις καρδιές όλων .

 Με τους ανέμους του πολέμου να σφυρίζουν και το βουητό των Ναζί να σπέρνει τον τρόμο, ακολουθούμε το ταξίδι ενός ζευγαριού από το Βουκουρέστι στην Αθήνα, στην προσπάθειά του να προστατευθεί από τη λαίλαπα του πολέμου. Η Μάνινγκ δημιούργησε χαρακτήρες στη δίνη ενός σαρωτικού ευρωπαϊκού πολέμου, και οι περιγραφές των μαχών και των βασάνων των αμάχων είναι εξίσου συναρπαστικές και βαθιές με αυτές των σπουδαίων της προκατόχων όπως ο Τολστόι στο Πόλεμος και Ειρήνη και ο Χέμινγουεϊ στο Αποχαιρετισμός στα όπλα και στο Για ποιον χτυπά η καμπάνα. Η Βαλκανική Τριλογία είναι μια λαμπρή περιγραφή της Ευρώπης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου μέσα από το θαυμάσιο πορτρέτο ενός γάμου.

 Οι New York Times αναφέρουν τη Μάνινγκ ως «μία από τις καλύτερες γυναίκες μυθιστοριογράφους». Το βιβλίο βασίζεται στις εμπειρίες της δικής της πολυτάραχης ζωής. Δυστυχώς, η δόξα και η αναγνώριση ήρθαν, όπως η ίδια φοβόταν, μετά τον θάνατό της το 1980, όταν οι δύο τριλογίες της μεταφέρθηκαν στη μικρή οθόνη, σε μια από τις πιο ακριβές παραγωγές του BBC, στη βραβευμένη ομότιτλη σειρά με τον τίτλο Fortunes of War και πρωταγωνιστές τον Κένεθ Μπράνα και την Έμμα Τόμσον. Πλέον έχει δικαιωματικά τη θέση της στο πάνθεο των σημαντικότερων Βρετανίδων συγγραφέων του 20ού αιώνα.

Μεταφράστριά του έργου αυτού είναι η Κλαίρη Παπαμιχαήλ. Η "Βαλκανική Τριλογία" αναμένεται & στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture