Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιδράσεις Δημάρχων για την ακύρωση Καρναβαλιών

Αντιδράσεις Δημάρχων για την ακύρωση Καρναβαλιών

Από Ρέθυμνο, Μοσχάτο - Τι θα γίνει στην Κέρκυρα

 

Ανήσυχος για τις επιπτώσεις των μέτρων κατά του κοροναϊού κυρίως προς τον εμπορικό κόσμο του δήμου του είναι ο δήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει όλες τις εκδηλώσεις και μεταξύ αυτών και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ο Ανδρέας Ευθυμίου μίλησε στο ethnos.gr σχετικά με το μεγάλο καρναβάλι που διοργανώνει παραδοσιακά κάθε χρόνο ο Δήμος Μοσχάτου και που είχε την τύχη να το διοργανώσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο θα αναβληθεί άλλη μία μεγάλη εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί την Καθαρή Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της πόλης. «Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει πανικός. Συμβουλευόμαστε τις αρμόδιες αρχές της χώρας, αλλά και τους συμβούλους μας καθηγητές της ιατρικής που είναι καθησυχαστικοί. Μας τονίζουν πως το 80% από αυτούς που θα νοσήσουν θα περάσουν την ασθένεια ως κρυολόγημα. Δεν εφησυχάζουμε αλλά και δεν υπάρχει πανικός. Υπάρχει υπευθυνότητα, ψυχραιμία και σωστή υγιεινή».

 

Σχετικά με το μεγάλο καρναβάλι που κάνει ο Δήμος Μοσχάτου κάθε χρόνο είπε: «Ημασταν τυχεροί γιατί το μεγάλο καρναβάλι έγινε με τεράστια επιτυχία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Την Καθαρή Δευτέρα είχαμε προγραμματίσει μία εκδήλωση στην πλατεία αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την ματαιώσουμε.

Τον εμπορικό κόσμο σκέφτομαι και για αυτόν ανησυχώ στην παρούσα φάση διότι θα υποστεί άμεσα τεράστια ζημιά από τα μέτρα και τους αποκλεισμούς. Οι πολίτες του δήμου μας και γενικά να γνωρίζουν πως οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα και πως όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα χωρίς πανικό, διότι τελικά θα γίνει μεγάλη ζημιά στην τοπική οικονομία».

 

πηγη ethnos.gr

Κανονικά θα γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους στην Κέρκυρα όπως αποφάσισε η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου. Να σημειωθεί ότι σήμερα και μετά τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε ότι θα ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Αντιδρά ο δήμαρχος  Ρεθύμνουσε ενδεχόμενο ακύρωσης του καρναβαλιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις