Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε επιφυλακή με μάσκες, γάντια, ποδιές για πιθανή εισαγωγή κορωνοϊού στο λιμάνι της Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ

Τα στελέχη του ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια

Τα στελέχη του ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια

Σύσκεψη στην Περιφέρεια - Τι λέει στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Μπονάνος

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εκδηλωθεί στη γειτονική Ιταλία  - όπου ήδη καταμετρώνται οι πρώτοι νεκροί – έχουν κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς λόγω της άμεσης σύνδεσής της με τη γειτονική χώρα, μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Ο φόβος, φυσικά, που υπάρχει είναι η πιθανή «εισαγωγή» κρούσματος από το λιμάνι στην Πάτρα και για αυτό λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Ήδη κλιμάκιο στελεχών του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκοεται στην Πάτρα, ώστε να συντονίσει τις ενέργειες των τοπικών φορέων. Τα στελέχη του ΕΟΔΥ είχαν ήδη, το μεσημέρι της Δευτέρας, συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλμπο Μπονάνο στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στο thebest.gr υπήρξε καθησυχαστικός και συνέστησε την αποφυγή πανικού. Όπως είπε σήμερα, Δευτέρα, είχε συνάντηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ, που έχουν έρθει στην Πάτρα, ώστε να συμφωνηθούν τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να ληφθούν για τον κορωνοϊό. Στη διάρκεια της συνάντησης  υπήρξε έντονος προβληματισμός σε ότι αφορά τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων εξάπλωσης του ιού, από την στιγμή που ενδεχομένως υπάρξει καταγραφή κρούσματος , η ύπαρξη του οποίου ενδεχομένως θα συνδέεται  με το λιμάνι της Πάτρας ως πύλη εισόδου αλλά και γενικότερα ως προς τους τρόπους διαχείρισης του κινδύνου εξάπλωσης, ανεξαρτήτως από την περιοχή στην οποία θα γίνει η εμφάνιση.

Το πρωί στις 9 θα συγκαλεστεί νέα σύσκεψη με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων (ταξιδιωτικών πρακτόρων, λιμενικών, στελεχών ΕΟΔΥ κ.α.) προκειμένου να δοθούν οδηγίες, ενώ ήδη είναι σε ετοιμότητα οι αρμόδιοι φορείς με μάσκες, γάντια, ποδιές και λοιπό υλικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανή μετάδοση του κορονωϊού. 

 

Σύσκεψη φορέων αύριο στην Περιφέρεια

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή κλιμακίου του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην οποία έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και ιδιώτες – επιχειρήσεις από την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στην Πάτρα λειτουργεί το ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς πιθανών κρουσμάτων, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις