Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ποιοί πατρινοί καρναβαλιστές συμμετείχαν στην παρέλαση του Μοσχάτου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ποιοί πατρινοί καρναβαλιστές συμμετείχαν...

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Μοσχάτου Άκης Δείξιμος τους έδωσε και αναμνηστική πλακέτα για το κέφι της πρωτεύουσας του καρναβαλιού, της Πάτρας που μετέφεραν στην Αθήνα

Όσοι είδαν τα ρεπορτάζ ειδήσεων των Αθηναικών καναλιών την Κυριακή το βράδυ αποκλείεται να μην είδαν πλάνα από το καρναβάλι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου καθώς και δηλώσεις του Δημάρχου Μοσχάτου Ανδρέα Γ. Ευθυμίου, ο οποίος ανέφερε πως στην καρναβαλική παρέλαση έλαβε μέρος και ομάδα καρναβαλιστών από την Πάτρα, την οποία και ευχαρίστησε. Το thebest.gr επικοινώνησε με το Δήμο Μοσχάτου και μίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού Άκη Δείξιμο, ο οποίος είναι ο γνωστός συνθέτης, ερμηνευτής και τραγουδοποιός και έχει μία σταθερή επαφή σε καλλιτεχνικό επίπεδο με την πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Πάτρα, με εμφανίσεις σε γνωστούς χώρους διασκέδασης όπως το Χάραμα και το Μetropolis live στην Τσαμαδού.

Όπως μας είπε ο Άκης Δείξιμος, πράγματι μία παρέα Πατρινών συμμετείχε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στο Μοσχάτο και το θέμα των στολών τους που ήταν καινούριες & πρωτότυπες ήταν «Greek Freak», όπως είναι το «παρατσούκλι» του Ελληνικής καταγωγής μπασκετμπωλίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο που παίζει και διαπρέπει στην ομάδα Μιλγουόκι Μπακς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Ευελπιστούμε να κάνουμε μία καινούρια αρχή επικοινωνίας με την Πάτρα που διοργανώνει το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα. Δεν ήταν μία “ανταλλαγή” αλλά μία παρέα φίλων μας που ήρθαν και παρέλασαν από την Πάτρα στο Μοσχάτο θέλοντας να μας δείξουν κάτι από τον παλμό και το κλίμα των καρναβαλικών δραστηριοτήτων της Πάτρας. Εξάλλου το Καρναβάλι του Μοσχάτου που η αρχή του έγινε πριν από 31 και πλέον χρόνια, στηρίχθηκε εξ’ αρχής από την Πάτρα και στο ξεκίνημα του έρχονταν καρναβαλιστές από την Πάτρα. Πέρασε τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μία κάμψη εκεί γύρω στο 2011-2012 αλλά έχει επανακάμψει και φέτος είχαμε πάνω από 4.000 άτομα που παρέλασαν. Κάνουμε μία καινούρια αρχή και το μεγάλο στοίχημα που νομίζω πως κερδήθηκε φέτος ήταν να δώσουμε τον κόσμο χαρά και ξεγνοιασιά», ανέφερε στο thebest.gr ο Άκης Δείξιμος, ο οποίος μας αποκάλυψε πως το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς, 28/2 με 1/3 θα είναι εδώ στην Πάτρα και θα συμμετάσχει και στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Η ομάδα των Πατρινών, ανάμεσα τους οποίους ήταν και ο ανερχόμενος τραγουδιστής Νικόλας Αδάμ, στον οποίο ο Άκης Δείξιμος έδωσε εκ μέρους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και αναμνηστικό έπαινο & πλακέτα για την κεφάτη και αξιοπρόσεκτη συμμετοχή τους στο φετινό Καρναβάλι του Μοσχάτου, ήταν 10μελής κι όπως μας είπε ο κ. Δείξιμος, θα ήσαν περισσότεροι αλλά στο δρόμο προέκυψε κάποιο πρόβλημα με το λεωφορείο – άρμα που έφερναν, με αποτέλεσμα τελικά η καρναβαλική παρέα που ήρθε Αθήνα να είναι μικρότερη σε αριθμό.

Να προσθέσουμε πως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου είχαν ευρεία τηλεοπτική κάλυψη μέσα από ρεπορτάζ της ΕΡΤ και ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και βοηθούντος του καλού καιρού, πολύς κόσμος είχε κατέβει κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη για να απολαύσει τους καρναβαλιστές και τις αμφιέσεις τους και φυσικά να διασκεδάσει.

Επίσης όπως μας είπε ο Άκης Δείξιμος, ο οποίος επίσης τραγουδά, είχε κανονίσει και μία μεγάλη ανοικτή νεανική συναυλία στην κεντρική πλατεία του Μοσχάτου (πλατεία Δημαρχείου), στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής στην οποία πήραν μέρος μεταξύ άλλων η Πατρινή ποπ μπάντα των Alcatrash, η Έλενα Τσαγκρινού, o Κώστας Δόξας που είναι και αδελφός του Άκη Δείξιμου και έχει ερμηνεύσει πολύ ωραίες μπαλάντες όπως το «Κλέφτης έρωτας» αλλά & οι δημοφιλείς ράπερ OGE και Mike.

Επίσης τη φετινή Καρναβαλική γιορτή του Μοσχάτου χρωμάτισε το Colour Day Festival.  Μαζί με τον Άκη Δείξιμο που έβαλε και την καλλιτεχνική του υπογραφή στις εκδήλωσεις του Μοσχάτου σημαντική ήταν και η συμβολή του Γιάννη Ιωαννίδη που είναι Διευθυντής Πολιτισμού, Παιδείας, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Ρεπορτάζ - κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight