Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έκαναν ...σαματά στη Ρήγα Φεραίου οι μικροί Καρναβαλιστές στη νυχτερινή τους παρέλαση - ΦΩΤΟ

Έκαναν ...σαματά στη Ρήγα Φεραίου οι μικ...

Περισσότερα από 1.500 παιδιά συμμετείχαν

Κέρδισαν τις εντυπώσεις το βράδυ του Σαββάτου οι μικροί καρναβαλιστές στη νυχτερινή παρέλαση που πραγματοποιήθηκε της Ρήγα Φεραίου. Περίπου 1.500 παιδιά προσχολικής ηλικίας από 15 παιδικούς σταθμούς με τους συνοδούς τους έδωσαν ραντεβού στη Ρήγα Φεραίου στο ύψος της Γούναρη και ξεχύθηκαν με ενθουσιασμό, αστείρευτο κέφι, ευφάνταστες μεταμφιέσεις και καπέλα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου προκαλώντας εξαιρετικές εντυπώσεις και δίνοντας ενέργεια, καρναβαλική διάθεση και χρώμα με την παρέλασή τους. Η παρέλαση είχε ως μότο το «Αυτοφωτιστείτε», ωστόσο κεντρική ιδέα της παρέλασης ήταν οι συμμετέχοντες να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο για να … ξυπνήσουν τον Καρνάβαλο. Αποτέλεσμα ήταν ο Καρνάβαλος να ξυπνήσει για τα καλά αφού οι χιλιάδες μικροί και μεγάλοι εφοδιασμένοι με σφυρίχτες, καραμούζες, ροκάνες και κάθε είδους κρουστά να κάνουν πάταγο ξεσηκώνοντας κάθε κοιμώμενο αντικαρναβαλιστή.

Στην κορυφή της παρέλασης η τελάλισσα (τελάλης) του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη έδινε τον τόνο και τον απαραίτητο αποκριάτικο ρυθμό συνοδευόμενη από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020. Στη συμβολή των πεζόδρομων Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου το Μουσικό Άρμα υποδεχόταν και ο παρουσιαστής του Καρναβαλιού των Μικρών Δημήτρης Μουλίνος καλωσόριζε τους μικρούς και μεγάλους παρελαύνοντες.

Η παρέλαση των παιδιών προσχολικής ηλικίας κατέληξε στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου λίγο πιο κάτω από την οδό Μαιζώνος όπου ξεδιπλώθηκε ένα θαυμάσιο διαδραστικό παιχνίδι-μουσικό πάρτυ από την μουσικοπαιδαγωγό Γιώτα Ανδριοπούλου και την ομάδα της. Με την καθοδήγηση και τη γεμάτο νεύρο, ρυθμό και παιδαγωγική και ψυχαγωγική παρουσία της Γιώτας Ανδριοπούλου οι μικροί συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι που είχαν ως κεντρικό πυρήνα τον ρυθμό και τα κρουστά. Οι μεταμφιεσμένοι μικροί της ομάδας της έπαιζαν αφρικάνικα κρουστά και οι μικροί του κοινού συμμετείχαν «συνομιλώντας» μέσω των ρυθμών. Αρκετές φορές μάλιστα κάποια παιδιά προσκλήθηκαν και ανέβηκαν στη σκηνή παίζοντας κρουστά και συμμετέχοντας στην ορχήστρα. Τόσο αυτοί όσο και το κοινό με ρυθμικά παλαμάκια απέδειξαν πόσο εύκολα η παιδαγωγική διαδικασία μπορεί να έχει άμεσα, ταχύτατα αποτελέσματα όταν περνά από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία με ευαισθησία και πολλή ψυχή.

* Τις φωτογραφίες απέστειλε προς δημοσίευση ο Δήμος Πατρέων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture