Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έσπασε" στην αγκαλιά του Παυλόπουλου ο πατέρας του Πατρινού εύζωνα Σπύρου Θωμά! ΦΩΤΟ

"Έσπασε" στην αγκαλιά του Παυλ...

Τρισάγιο στη μνήμη του

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πατέρας του Πατρινού εύζωνα Σπύρου Θωμά έπεσε με δάκρυα στα μάτια, στην αγκαλιά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο τρισάγιο- που έγινε σήμερα- στη μνήμη του 24χρονου εύζωνα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Τον 24χρονο Σπύρο Θωμά του οποίου ο χαμός συγκλόνισε το πανελλήνιο δεν ξέχασαν ούτε οι συνάδελφοί του, ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος χάθηκε στην αγκαλιά των συγγενών του 24χρονου παλικαριού.

Στην συνέχεια έγινε τελετή ονοματοδοσίας για αίθουσα της Προεδρικής Φρουράς σε «Αίθουσα Εύζωνα Θωμά Σπυρίδωνος», ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα Εύζωνα Οπλίτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους Εύζωνες, αλλά και στην οικογένεια του 24χρονου Θωμά είπε:

«Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ΄ ένα συνάδελφό σας, ο οποίος μαζί σας υπηρέτησε τις αρχές και τις αξίες της Προεδρικής Φρουράς. Αρχές και αξίες, οι οποίες απηχούν το πνεύμα , την ιστορική διαδρομή και την προοπτική του Έθνους μας.

Έπεσε κατά την άσκηση του καθήκοντος, παρά το γεγονός πως ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει, έγινε. Έτσι ήταν το θέλημα το Θεού. Εμείς σήμερα, εδώ, έχουμε χρέος να τιμούμε τη μνήμη του, να τιμούμε το παράδειγμά του. Όσοι τον γνωρίσατε και τον ζήσατε, κρατήστε τον χαραγμένο στην μνήμη σας. Εκείνοι που δεν τον γνωρίσατε αλλά είστε σήμερα εδώ και εκείνοι που θα έρθουν και θα βλέπουν το όνομά του χαραγμένο σε αυτή την αίθουσα, ας αναλογίζονται το παράδειγμά του.

Γιατί τέτοια παραδείγματα είναι πολύτιμα ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς. Θέλω, κλείνοντας αυτή τη σύντομη ομιλία μου, ν’ απευθυνθώ στους οικείους του, στους γονείς του, στους λοιπούς συγγενείς και να τους πω ότι ο πόνος βεβαίως είναι αβάσταχτος, το κενό δεν μπορεί ν’ αναπληρωθεί, αλλά να θυμάστε: Η αιωνιότητα των ανθρώπων εξαρτάται από αυτό που αφήνουν πίσω τους και όχι από τα χρόνια που περνούν επί γης. Κατά τούτο ο Σπύρος θα έχει την αιωνιότητα εκείνη, η οποία χαρακτηρίζει τους ανθρώπους με το δικό του ήθος και την δική του πίστη στην Πατρίδα. Αιωνία η μνήμη του».

Φωτ.:eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις