Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έκθεση Γρηγόρη Παπαθεοδώρου: Mε ιδιαίτερη επιτυχία η ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό

Έκθεση Γρηγόρη Παπαθεοδώρου: Mε ιδιαίτερ...

Την ξενάγηση «έκλεισε» το κουϊντέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών , η τρίτη και τελευταία ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό, στο έργο του ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, από τον αγιογράφο – καθηγητή αγιογραφίας και επιμελητή Πέτρο Λαμπρινάκο. Την ξενάγηση «έκλεισε» το κουϊντέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο παρουσίασε τη «Σερενάτα» του Τσαϊκόφσκι.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την φιλοξενία από τις 20 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου της έκθεσης με έργα του ζωγράφου. Μέσα από τις ξεναγήσεις το κοινό ήρθε σε επαφή με έργα του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, χαρακτηριστικά της τεχνοτροπίας του, ο οποίος εκτός των άλλων εμπνέει και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά και τη σεμνότητα που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή του.

Στην ξενάγηση παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην διαδρομή και τις αναζητήσεις του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου στη ζωγραφική και τις νέες τεχνοτροπίες που ξεπηδούν από τους πίνακές του , κάνοντας τα έργα του μοναδικά.

Η κ. Γεροπαναγιώτη προανήγγειλε επίσης τη διοργάνωση και φιλοξενία από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών μίας  ιδιαίτερα σημαντικής έκθεσης, με έργα μιας ξεχωριστής γυναίκας και εικαστικού, της Ζίζη Μακρή.

Η πραγματοποίηση της έκθεσης εντάσσεται στις εκδηλώσεις – δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας  Γυναίκας και θα ανοίξει τις πύλες της στις 8 Μάρτη,  με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» να κλείνει την εκδήλωση, ταξιδεύοντας το κοινό μέσα από ήχους και τραγούδια αφιερωμένα στην εργαζόμενη γυναίκα

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη έως Σάββατο 10.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ. και τις Τρίτες και Παρασκευές από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture