Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πατέρας της Βαλεντίν μίλησε: Είπα ψέματα γιατί φοβήθηκα την τιμωρία

Ο πατέρας της Βαλεντίν μίλησε: Είπα ψέμα...

Ο Αμπελκά αναφέρθηκε στις δυσκολίες της ζωής του από το Κογκό μέχρι στην Ελλάδα

Ο Αμπελκά, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο, αποφάσισε να μιλήσει για το τι συνέβη με την κόρη του και να εξηγήσει γιατί αποφάσισε να «στήσει» την ιστορία με την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος αφέθηκε εθές ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και αναφέρθηκε στους άγριους βασανισμούς που υπέστη από τις Αρχές της χώρας του στο παρελθόν, όταν συνελήφθη και φυλακίστηκε επειδή τραβούσε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης. Όπως είπε, επί 16 μέρες ήταν κρατούμενος σε διαφορετικά μέρη, και κάθε μία από αυτές τις μέρες υποβάλλόταν σε φρικτά βασανιστήρια. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μία μέρα τον είχαν κρεμασμένο ανάποδα για περίπου οκτώ ώρες, ρίχνοντάς του κλωτσιές και γροθιές.

Όπως εξήγησε , την περίοδο της σύλληψης είχε ήδη γεννηθεί η κόρη του, και αυτό που του έδινε κουράγιο ήταν η ελπίδα που είχε μέσα του.

Όσον αφορά τη σχέση του με τη μαμά της μικρούλας, ο Αμπελκά εξηγεί ότι ποτέ δεν παντρεύτηκαν. Από τα τέσσερα χρόνια του κοριτσιού ανέλαβε μόνος του την ανατροφή της, αφού η μητέρα της Βαλεντίν έφυγε και την εγκατέλειψε. Έτσι ανέλαβε να μεγαλώσει το κορίτσι μόνος του, μόνο με λίγη βοήθεια από τα αδέλφια του.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να εγκαταλείψει την χώρα του και να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να φτάσει στην Ελλάδα, είπε ότι ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ήταν μονόδρομος, εξηγώντας ότι έπρεπε να την πάρει μαζί του αφού, αν πάθαινε ο ίδιος κάτι, η μικρή θα απέμενε μόνη της στον κόσμο.

Σχετικά με τη ζωή τους στην Ελλάδα, και το πώς επιβίωναν εδώ, ο Αμπελκά ανέφερε ότι μαζί με την κόρη του λάμβαναν βοήθεια από διάφορες οργανώσεις που έφτανε τα 200-300 ευρώ κάθε μήνα. «Με αυτά έπρεπε να πληρώσουμε τα πάντα, νοίκι, φαγητό υποχρεώσεις», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον Αμπελκά, ανακάλυψε ότι η μαμά της Βαλεντίν ζει όταν έφτασε στην Αθήνα. «Κατέβαλα προσπάθειες για να βρω τα στοιχεία επικοινωνίας της. Βρήκα το κινητό και μιλήσαμε. Στις 19 Μάρτη έφυγα από Αθήνα και πήγα στη Γαλλία για να τη δω μόνος μου, ενώ η Βαλεντίν έμεινε με μια φίλη. Τη συνάντησα, μου είπε την δική της ιστορία και επέστρεψα», αναφέρει περιγράφοντας το ταξίδι του, κατά το οποίο διαπίστωσε ότι η ζωή της μικρούλας θα ήταν καλύτερη με τη μαμά της, απ' ό,τι εδώ μαζί του.

Έτσι αποφάσισε ότι έπρεπε να τη στείλει στο Παρίσι, παρά το γεγονός ότι θα του ήταν πολύ δύσκολο να την αποχωριστεί.

Αναφορικά με το ψέμα που δημιούργησε για να στείλει έξω το παιδί του, δηλώνοντας την εξαφάνισή του, είπε ότι το έκανε επειδή φοβήθηκε.

«Το πρώτο που μπορώ να πω είναι συγγνώμη από όλους. Ξέρω ότι ράγισα πολλές καρδιές, λυπάμαι ειλικρινά για αυτή μου την πράξη. Το έκανα διότι, παρότι η κόρη μου είχε φύγει, εγώ θα έμενα εδώ. Δεν ήξερα τι να πω όταν με ρωτούσαν πού είναι η κόρη σου. Έφυγε από τη χώρα παράνομα, αν έλεγα την αλήθεια για τον τρόπο που έφυγε η κόρη μου φοβόμουν ότι θα με τιμωρούσαν σκληρά όπως είχε συμβεί στη χώρα μου».

Μιλώντας για το κορίτσι του και ακούγοντας το ηχητικό στο οποίο η Βαλεντίν ρωτάει στα ελληνικά αν ο μπαμπάς της είναι καλά, συγκινείται και δακρύζει. «Η κόρη μου είναι η καλύτερή μου φίλη, με μάθαινε ελληνικά, περνούσαμε κάθε ώρα μαζί όταν γυρνούσε από το σχολείο» λέει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι το μόνο που θέλει τώρα είναι να μπορέσει να δουλέψει για να στηρίξει την κόρη του οικονομικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις