Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μακρόν: "Η Γαλλία χάνει την υπομονή της"

Μακρόν: "Η Γαλλία χάνει την υπομονή της"

Με την απουσία απαντήσεων από το Βερολίνο για ενίσχυση της ΕΕ μετά το Brexit

Η Γαλλία έχει αρχίσει "να χάνει την υπομονή" της με την απουσία απαντήσεων από την γερμανική πλευρά απέναντι στις γαλλικές πιέσεις για ενίσχυση της ΕΕ μετά το Brexit, είπε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ερωτηθείς αν είναι απογοητευμένος από την σιωπή της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ απέναντι στις προταθείσες από τον ίδιο μεταρρυθμίσεις, ο Μακρόν απάντησε: "Δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι ανυπόμονος".

"Έχουμε προϊστορία στην αναμονή απαντήσεων" ο ένας από τον άλλον, σημείωσε.

"Αυτό που είναι σημαντικό για τα επόμενα χρόνο είναι να κινούμαστε πολύ γρηγορότερα σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας στο ευρωπαϊκό επίπεδο", δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν πιέζει εδώ και καιρό για μια φιλόδοξη αναδιάρθρωση της ΕΕ έπειτα από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, που θα περιλαμβάνει βαθύτερη ενσωμάτωση σε οικονομικά και αμυντικά ζητήματα.

Ο γάλλος πρόεδρος σχολίασε ακόμη την χθεσινή δήλωση του γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα ότι κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο.

Ο Μακρόν σχολίασε ότι δεν εξεπλάγη από την ομιλία του Στάινμαγερ, η οποία--όπως είπε--του άρεσε.

"Δεν μπορούμε να είμαστε ο 'μικρός εταίρος' των ΗΠΑ", τόνισε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι, ενώ υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις απειλές στη γειτονιά της και, κάποιες φορές, να ενεργεί ανεξάρτητα από την Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις