Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Φλόγα» Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

Η «Φλόγα» Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα...

Έχει αναπτύξει πολύπλευρη δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, στις 15 Φεβρουαρίου, η «Φλόγα» Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο έργο και τους σκοπούς του συλλόγου.

Η «ΦΛΟΓΑ» λειτουργεί Τμήματα σε όλη τη χώρα πάντα με πρωτεργάτες τους γονείς. Ανάμεσα σε αυτά είναι και της Πάτρας που έχει αναπτύξει πολύπλευρη δράση τόσο σε επίπεδο προσφοράς στα παιδιά που ασθενούν όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Φέτος το Τμήμα Πάτρας στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του τίμησε  την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου, για την έμπρακτη και καθοριστική βοήθεια που παρείχε σε κρίσιμα θέματα που αφορούσαν παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.     

Το Τμήμα Πάτρας την ευχαριστεί δημοσίως όπως και όλους όσους έχουν επιλέξει να είναι συνοδοιπόροι σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή του αγώνα για τη ζωή των παιδιών μας.  

Μια μέρα αγάπης για τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας και όλα τα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο.

Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα νοσούν κάθε χρόνο 320 περίπου «νέα» παιδιά;

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον προηγμένο κόσμο, ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι η 1η αιτία θανάτου στα παιδιά, μετά τα ατυχήματα.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη!

Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

•15.000 παιδιά και 20.000 έφηβοι 15-24 χρονών νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

•20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο κάθε μέρα στην Ευρώπη.

•Στην Ευρώπη υπάρχουν 300.000-500.000 άτομα που έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

•Τα 2/3 όσων έχουν ιαθεί αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τις βαριές θεραπείες που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

•1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια.

• Στις ανεπτυγμένες χώρες, το 80% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο θεραπεύεται. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, μόλις το 20% των παιδιών θεραπεύεται.

Η ΦΛΟΓΑ

Η «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο. Είμαστε γονείς παιδιών που έτυχε να νοσήσουν από καρκίνο. Γι’ αυτό γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και οι οικογένειές τους: τις καθημερινές επισκέψεις στο νοσοκομείο, τα άλλα παιδιά μας μόνα στο σπίτι, τις συνεχείς απουσίες στο σχολείο, τις ατελείωτες νύχτες δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού μας, τα μαλλιά που πέφτουν, τις παρενέργειες της θεραπείας που πληθαίνουν, τις δύσκολες συζητήσεις με το παιδί μας, την αλλαγή πόλης για 1-2 χρόνια εάν κατοικούμε στην περιφέρεια.

Γνωρίζουμε όμως επίσης και τις ελλείψεις σε κρατικό επίπεδο: το ασφαλιστικό ταμείο που δεν δικαιολογεί άδεια από την εργασία μας διότι δεν νοσούμε εμείς αλλά το παιδί μας, τις πρόσθετες διαγνωστικές εξετάσεις και το παραϊατρικό υλικό που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Η αγωνία μας να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και η ανάγκη μας για πρόσβαση σε θεραπείες αντίστοιχες με αυτές στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οδήγησε στην ίδρυση της Φλόγας.

Σήμερα, εκπροσωπούμε πάνω από 3.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και έχουμε καθιερωθεί σαν βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Απόλυτη προτεραιότητα μας να αξιοποιήσουμε τα όπλα που θέτει στη διάθεση μας η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας και να πετύχουμε ίαση σε περισσότερα παιδιά!

Μόνον τα τελευταία εννέα χρόνια η «ΦΛΟΓΑ» έχει διαθέσει το ποσό των 5.506.184 ευρώ για ιατρικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία - για τον οποίο μάλιστα καταβάλει ΦΠΑ 23%- 24% -, μισθοδοσίες γιατρών νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία, ανακατασκευή και ανακαίνιση τμημάτων, για νοσηλεία στο σπίτι και για τυποποίηση δειγμάτων μυελού των οστών. Παράλληλα λειτουργεί τέσσερις ξενώνες δίπλα στα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών όπου φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν για όλο το πολύμηνο διάστημα της θεραπείας τους τα παιδιά και οι γονείς τους από την περιφέρεια.  

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

•Η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ.

•Οι έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και όχι στα Νοσοκομεία ενηλίκων.

•Η διευκόλυνση ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια.

•Η συνεχής ανανέωση και συντήρηση του διαγνωστικού και θεραπευτικού ιατρικού εξοπλισμού.

•Ευελιξία στην κίνηση του φαρμάκου, επιτάχυνση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα.

•Δημιουργία δομών για την παρακολούθηση των απώτερων συνεπειών.

•Έγκριση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες κ.α.).

•Δημιουργία εργαστηρίων νέων καινοτόμων εξετάσεων για διαγνωστική και θεραπευτική χρήση.

•Καθιέρωση της εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.

•Συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΕΠΑΟ στο ΚΕΣΥ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις