Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ψάχνει για τη φωτιά στη Στροφυλιά - Τι συμβαίνει

Το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπ...

Πενήντα στρέμματα έκαψε χθες τη Στροφυλιά

Σε εμπρησμό από πρόθεση αποδίδεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Στροφυλιά στη "Λάμια", στο Μετόχι Αχαΐας. Την υπόθεση ερευνά το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Λεχαινών, όπως πληροφορείται το thebest.gr. Η φωτιά έκαψε 50 στρέμματα, καλάμια και ψαθιά μια και εκδηλώθηκε σε βάλτο. Στην ευρύτερη περιοχή του υδροβιότοπου Κοτυχίου - Στροφυλιάς έχουν εκδηλωθεί κι άλλες φορές φωτιές.

Μάλιστα στα σημεία που εκδηλώνεται η φωτιά, η πυροσβεστική δεν έχει πρόσβαση παρά περιφρουρεί και κυκλώνει το σημείο για να μην επεκταθεί. Χθες κινητοποιήθηκαν  26 ανδρες με 13 οχήματα από Αχαΐα και Ηλεία.

Επίσης φωτιά στους καλαμιώνες είχε εκδηλωθεί και το Σάββατο. Η  φωτιά ξεκίνησε στις 2 μμ και μέχρι τις 7 το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη κατακαίοντας ότι έβρισκε μπροστά της και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έξι τουλάχιστον διαφορετικές εστίες .

Σχολιάζοντας το περασμένο Σάββατο 

στο thebest.gr όσα συμβαίνουν στην Στροφυλιά, το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, Γιώργος Κανέλης σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι μια απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια στην οποία καταφεύγουν κατά περιόδους οι λαθροθήρες. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που κάνουν και μάλιστα μια τουλάχιστον φορά οι φλόγες έχουν ξεφύγει κι έχουν κάψει πευκοδάσος. Πέραν όμως αυτού υπάρχει μεγάλος κίνδυνο να καούν φωλιές αλλά και πανίδα όπως φίδια κ.α.. Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιούν πιο εντατικούς ελέγχους καθώς η ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον από τέτοιες παράνομες πρακτικές είναι μεγάλες.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις