Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαθροκυνηγοί καίνε τον υδροβιότοπο της Στροφυλιάς για να διευκολύνουν τη δράση τους- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Λαθροκυνηγοί καίνε τον υδροβιότοπο της Σ...

Απαράδεκτες καταστάσεις

Φωτιές στου καλαμιώνες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς βάζουν κατά καιρούς λαθροκυνηγοί που δρουν στην περιοχή.

Στόχος τους είναι να αδειάζει ο χώρος από τα καλάμια κι έτσι να διευκολύνονται οι κινήσεις τους κατά το παράνομο κυνήγι τους σε μια περιοχής που προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ramsar. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κι όπως γράφει το apokalypseis.com .

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2 μμ και μέχρι τις 7 το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη κατακαίοντας ότι έβρισκε μπροστά της. Ενδεικτικό του οργανωμένου σχεδίου των εμπρηστών είναι οι έξι τουλάχιστον διαφορετικές εστίες που εμφανίστηκαν ξαφνικά σε αντίστοιχα σημεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που ενημερώθηκε σχετικά δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την φωτιά καθώς δεν υπάρχει δρόμος προσέγγισης στο σημείο  και απλά εποπτεύει την περιοχή για την αποτροπή πιθανής εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Σχολιάζοντας στο thebest.gr όσα συμβαίνουν στην Στροφυλιά, το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, Γιώργος Κανέλης σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι μια απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια στην οποία καταφεύγουν κατά περιόδους οι λαθροθήρες. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που κάνουν και μάλιστα μια τουλάχιστον φορά οι φλόγες έχουν ξεφύγει κι έχουν κάψει πευκοδάσος. Πέραν όμως αυτού υπάρχει μεγάλος κίνδυνο να καούν φωλιές αλλά και πανίδα όπως φίδια κ.α.. Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιούν πιο εντατικούς ελέγχους καθώς η ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον από τέτοιες παράνομες πρακτικές είναι μεγάλες.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις