Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

«Νερό κι αλάτι» από τον Σπύρο Μαραγκό

«Νερό  κι αλάτι» από τον Σπύρο Μαραγκό
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του, από τις εκδόσεις «Έναστρον»

 

Από τη στιγμή που ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη συγγραφή, μέχρι την έκδοση της πρώτης του συλλογής διηγημάτων «Ο μπάστακας», ο Σπύρος Μαραγκός ήξερε ότι θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην γράψει ανεξαρτήτως ποια και πότε από αυτά τα κείμενα θα δημοσιευτούν. Έτσι και οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στο δεύτερο βιβλίο του, υπό τον τίτλο «Νερό κι Αλάτι» έχουν γραφτεί από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Θάλασσα, έρωτας, θάνατος, καρναβάλι, συναισθήματα, σκέψεις, αναμνήσεις, συνθέτουν τον καμβά των διηγημάτων του, σε μια γραφή  «μεστή».

«Το ταξίδι» είναι το πρώτο διήγημα και προχωρώντας  την ανάγνωση θα συναντήσεις  την « Αποτυχημένη αγάπη», θα περιπλανηθείς σε μια  «Νύχτα Καρναβαλιού»,  θα στοχαστείς με το«Περί θανάτου» και όλα  στο τέλος μετουσιώνονται σε «Νερό κι αλάτι», διήγημα με το οποίο «κλείνει» η έκδοση.

«Και ότι είπαμε νερό και αλάτι». Άραγε είναι οι λέξεις παιδιά της στιγμής ή μένουν για πάντα χαραγμένες στις ψυχές των ανθρώπων;  

Δεκαοκτώ καινούριες ιστορίες που ακολουθούν την πρώτη έκδοση διηγημάτων μου με τίτλο « Ο Μπάστακας». Άλλες δοσμένες με χιούμορ και άλλες με τρυφερότητα και αγάπη, ανακατεύουν αναμνήσεις, τακτοποιούν «εκκρεμότητες» και τέλος παραδίδουν οριστικά στα χέρια της λήθης σκιές και δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος, σημειώνει o Σπύρος Μαραγκός, στο thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture