Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στην παράσταση "Οι μάρτυρες των Αθηνών" παίζει ο Πατρινός Γιώργος Παπαπαύλου

Στην παράσταση "Οι μάρτυρες των Αθη...

Ακόμα μεταξύ των ηθοποιών της αξιόλογης και με ιστορικό μοτίβο παράστασης είναι και η Αθηνά Τσιλύρα από τα Βραχνέικα

Η θεατρική παράσταση - σκηνική σύνθεση «Οι μάρτυρες των Αθηνών» σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη, ο οποίος υπογράφει και το «Άνθρωποι και Ποντίκια» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έχει ανέβει από την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, στο θέατρο Σταθμός στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ 55 και μεταξύ των ηθοποιών που παίζουν είναι και ο Πατρινός Γιώργος Παπαπαύλου που τον φετινό χειμώνα τον βλέπουμε και στο επιτυχημένο σήριαλ του Alpha, « Έρωτας μετά», καθώς και η ηθοποιός Αθηνά Τσιλύρα, η οποία ως γνωστόν κατάγεται από τα Βραχνέικα.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Όπως διαβάσαμε στο Αθηνόραμα, σε μια ανατριχιαστικά αποκαλυπτική διαδρομή στην κατεχόμενη Αθήνα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μας καλεί ο Μάνος Καρατζογιάννης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, στην παράσταση «Οι μάρτυρες των Αθηνών» που εξερευνά μέσα από τη σύνθεση ιστορικών πηγών, μαρτυριών και μυθοπλασίας, τις προσωπικές ιστορίες 8 χαρακτήρων που χτίστηκαν από την αρχή.

Τις ιστορίες ζωντανεύει επί σκηνής μια ομάδα ηθοποιών από διαφορετικές σχολές και γενιές: η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, η Εβίτα Ζημάλη, η Θεοδώρα Μαστρομηνά, ο Μάρκος Μπούγιας, ο Γιώργος Παπαπαύλου, η Μαριέτα Σγουρδαίου, η Αθηνά Τσιλύρα και η Κατερίνα Φωτιάδη.

Στόχος της παράστασης όπως αναφέρει το Αθηνόραμα, είναι να μεταφέρει σε «αισθητηριακό» επίπεδο την καθημερινότητα ενός ολόκληρου λαού από το ατομικό βίωμα προς τη συλλογική ιστορία. Κι είναι αυτό το βίωμα το οποίο μεταφέρεται με έντονο συναίσθημα, καταφέρνοντας τελικά να μας αγγίξει.

Η παράσταση αξίζει να σημειωθεί πως ανέβηκε σε μια συμβολική στιγμή. Το 2019 συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τον Γερμανικό κλοιό και κατοχή, ενώ το 2020 ολοκληρώνονται 80 χρόνια από την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πριν λίγες ημέρες, στις 27 Ιανουαρίου, ήταν η επέτειος των 75 χρόνων από την ημέρα που το 1945 οι Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς και αντίκρισαν τις εικόνες φρίκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight