Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πέντε τελευταίες παραστάσεις για το "Άνθρωποι και Ποντίκια" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πέντε τελευταίες παραστάσεις για το &quo...

Το Σάββατο 15/2/2020 θα δοθούν 2 παραστάσεις στις 19.00 & στις 21.30

Προς το φινάλε της βαδίζει σιγά σιγά η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ που ανέβηκε από τα Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη.

Η παράσταση που έχει προσελκύσει και νεανικό κοινό και φοιτητές, ολοκληρώνεται αυτήν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και σύμφωνα με υπολογισμούς την έχουν απολαύσει μέχρι σήμερα πάνω από 4.000 θεατές. Απομένουν 5 παραστάσεις για όσους θεατρόφιλους δεν πρόλαβαν να την δουν και πιο συγκεκριμένα το κλασικό αυτό έργο της Αμερικανικής δραματουργίας θα παιχθεί την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14/2 στις 21.00 ενώ το Σάββατο 15/2 υπάρχει διπλή παράσταση στις 19.00 το απόγευμα και στις 21.30. Η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 16/2 στις 19.00. Το έργο παρουσιάζεται σε νέα διασκευή που υπογράφει o  Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του Θεάτρου Σταύρος Σ. Τσακίρης, δίνοντας έμφαση στον  αγώνα των ανθρώπων, που συνεχίζουν να ελπίζουν και να αντιστέκονται στο καταναλωτικό σύστημα αξιών, κόντρα  στο καπιταλιστικό όνειρο που γίνεται εφιάλτης.

Πρόκειται για μια σκληρή μα βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Από το 1937 που πρωτοεκδόθηκε, έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο θέατρο, έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και θεωρείται από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.

Στο έργο «Άνθρωποι και Ποντίκια» απεικονίζονται οι συνθήκες ζωής των εργατών στην Αμερικανική ύπαιθρο ενώ στο προσκήνιο τοποθετείται η συγκινητική, βαθιά και τραγική φιλία δυο φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, του γιγαντόσωμου και απλοϊκού Λένι και του μικρόσωμου κι έξυπνου Τζωρτζ. Οι δυο αταίριαστοι αλλά αχώριστοι φίλοι πιάνουν δουλειά σ' ένα αγρόκτημα και εκεί με αφορμή την όμορφη γυναίκα του μοχθηρού Κέρλυ, που είναι ο αδελφός του αφεντικού, ξετυλίγεται μία τραγωδία.

Νέα γραφή για το θέατρο: Σταύρος Τσακίρης

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Β Σκηνοθέτις: Έφη Ρευματά

Σκηνικά Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνογράφου: Φανή Παΐτάκη

Video: Παναγιώτης Φαφούτης

Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Τσακανίκας 

Στην αξιόλογη παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιάννης Θανασούλιας, Γεωργία Αντωνοπούλου, Πάνος Τρουμπουνέλης , Δημήτρης Βαμβακάς.

Πληροφορίες: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Κρατήσεις στο τηλ. 2610273613 και

www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό και άνω των 65 10 ευρώ, ομαδικό 8 και ανέργων, ΑΜΕΑ 5 ευρώ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture