Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιοι ήταν οι δυο αστυνομικοί που δολοφονήθηκαν στου Ρέντη

Ποιοι ήταν οι δυο αστυνομικοί που δολοφο...

Σοκ στο πανελλήνιο απο τη στυγερή δολοφονία

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που γάζωσαν το βράδυ της Τρίτης τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στο ύψος της Λαχαναγοράς του Ρέντη. Δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, από τα πυρά των αγνώστων και άλλοι δύο νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008.

Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο. Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πριν από το αιματηρό περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για ληστεία, από τρία άτομα που είχαν καλάσνικοφ, σε περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι. Οι δράστες είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο τύπου τζιπ μάρκας Volvo, το οποίο, όπως προέκυψε από τα τερματικά της Άμεσης Δράσης, ήταν κλεμμένο.

Το εν λόγω τζιπ φαίνεται τελικά ότι δεν σχετίζεται με τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο ίδιας μάρκας. Αντιθέτως, φαίνεται ότι υπάρχει κάποια σύνδεση της υπόθεσης με την πρόσφατη δολοφονία του περιπτερά στα Άνω Λιόσια. Το τζιπ εντοπίστηκε στη λεωφόρο Κηφισού από τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και το ακολούθησαν.

Στου Ρέντη, στον παράδρομο του Κηφισού, το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες βγήκαν έξω και πυροβόλησαν πολλές φορές τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Το αυτοκίνητο των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από τη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, που κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο, καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Την οδύνη τους για το θάνατο των αστυνομικών εξέφρασαν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και το σύνολο των πολιτικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις