Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στo "American Factory" σε παραγωγή των Ομπάμα

Το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στo "...

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τους δημιουργούς του φιλμ μ' ένα tweet

Το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους απέσπασε ως γνωστόν στην 92η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το «American Factory», το πρώτο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε η εταιρία παραγωγής των Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα.

Η ταινία του Netflix αφορά ένα εργοστάσιο γυαλιών αυτοκινήτων στο Οχάιο που διευθύνεται από Κινέζους επενδυτές και διερευνά πολλά θέματα, όπως τα δικαιώματα των εργαζομένων, η παγκοσμιοποίηση και ο αυτοματισμός.

Το ντοκιμαντέρ «American Factory» που είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα τον Ιανουάριο του 2019, ήταν υποψήφιο μαζί με τα «The Cave», «The Edge of Democracy» και το «For Sama» που θα το δούμε από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στις 23 Μαρτίου 2020 στα Odeon Veso Mare.

O Στίβεν Μπόγκναρ και η Τζούλια Ράικερτ σκηνοθέτες του «American Factory» αναγνώρισαν το έργο των υπολοίπων υποψηφίων στην τελετή απονομής των Όσκαρ την Κυριακή. «Μας εμπνέετε» είπε η Ράικερτ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε ένα tweet την Κυριακή 9/2 συνεχάρη τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «για την αφήγηση μιας τόσο περίπλοκης, συγκινητικής ιστορίας σχετικά με τις πολύ ανθρώπινες συνέπειες των οδυνηρών οικονομικών αλλαγών. Χαιρόμαστε που βλέπουμε δύο ταλαντούχους και απόλυτα καλούς ανθρώπους να παίρνουν το Oscar για την πρώτη παραγωγή της Higher Ground».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight