Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έφη Αχτσιόγλου από την Πάτρα: Όποιος δεν «λιβανίζει» τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του… κόβεται  

Έφη Αχτσιόγλου από την Πάτρα: Όποιος δεν...
Χριστακόπουλος Θάνος

Μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης

Την άποψη ότι όποιος δεν «λιβανίζει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του «κόβεται» από τα κεντρικά ΜΜΕ, εξέφρασε μεταξύ άλλων μιλώντας από την Πάτρα το απόγευμα της Δευτέρας η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Παράλληλα, μιλώντας στο thebest.gr, έκανε λόγο για «χειρουργικά» χτυπήματα εκ μέρους της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Η πρώην Υπουργός και ο στενός της συνεργάτης πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης βρέθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα καλεσμένη σε εκδήλωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό, την οποία συντόνισε ο δικηγόρος Θάνος Αμπατζής. Όπως εξήγησε η κυρία Αχτζιόγλου αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην συνολική στρατηγική της παράταξης που ακολουθείται από το καλοκαίρι μετά το δημοκρατικό προσκλητήριο που απεύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας για να εγκαθιδρυθεί ακόμα πιο ηχηρά ο προοδευτικός πολιτικός πόλος. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία διεύρυνσης, πάει καλά, ο κόσμος ανταποκρίνεται, προσέρχεται στις εκδηλώσεις μας», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την πρώην Υπουργό αυτή η προσπάθεια έχει τριπλό στόχο:  

- Να ενημερώσουμε το κόσμος για τις πολιτικές εξελίξεις γιατί συχνά με το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στα κεντρικά ΜΜΕ η πληροφορίας δεν φτάνει καν στους πολίτες, άρα βασικός στόχος να σπάσουμε αυτή την «ομερτά».

-Να ακούσουμε και από τους πολίτες κριτικής για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να αποτιμήσουμε τις επιτυχίες μας και τις παραλήψεις μας.

-Να φτιάξουμε από κοινού το νέο σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου, δηλαδή την πλατφόρμα μας για την επόμενη μέρα της άσκησης πολιτικής.

 

 

Σε σχετικό ερώτημα του thebest.gr για τις αλλαγές που μέχρι τώρα έχει φέρει στα εργασιακά της χώρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη η κυρία Αχτσιόγλου εξέφρασε την άποψη ότι ήδη έχουν ξεκινήσει «χειρουργικά» χτυπήματα στον κόσμο της εργασίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Την υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας, την κατάργηση μέτρων για την προστασία από τις απολύσεις, την κατάργηση της προστασίας εργαζομένων στις εργολαβίες, την υποβάθμιση των συμβάσεων εργασίας, την μείωση των προστίμων για την υποδηλωμένη εργασία ουσιαστικά κατάργηση του πλαισίου που είχε χτιστεί για να μπορούν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.

«Την ίδια ώρα έχει δοθεί στην αγορά ένα σήμα γενικευμένης εργασιακής αυθαιρεσίας. Αυτό το εκμεταλλεύονται μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας όπως ο τραπεζικός κλάδος, τα ΕΛΠΕ, τα Λιπάσματα, οι μεταφορές. Γίνεται σωρεία αυθαιρεσιών, απολύσεων, μειώσεις μισθών, παραβίαση ωραρίων κ.α.. Δηλαδή όχι μόνο επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα του 2ου μνημονίου αλλά και πιο πίσω ακόμα. Η πολιτική της ΝΔ λέει ότι οι εργαζόμενοι θα χάνουν, είτε είμαστε σε περίοδο ανάπτυξης, είτε είμαστε σε περίοδο ύφεσης, είτε είμαστε σε κερδοφόρες επιχειρήσεις είτε όχι.

Είναι μια αντίληψη όπως την εξέφραζε το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις που έλεγε να μειώνουμε τους μισθούς τάχα για να έρθει η ανάπτυξη. Αυτό έχει αποδειχθεί από τα πράγματα και την εμπειρία της χώρας, ολέθριο κοινωνικά κι εντελώς αναποτελεσματικό οικονομικά. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αντιπολίτευση για να προστατεύσουμε μέτρα που υφάνθηκαν με κόπο από τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε η κυρία Αχτσιόγλου.

 

Παράλληλα έκανε την εκτίμηση ότι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος στο τέλος της χρονιάς εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης στο ζήτημα των συντάξεων, εξέφρασε η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί, διότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης προβλέπει 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα χρήματα για τις συντάξεις του 2020, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μειώνει την πίτα και παραλλήλως κάνει μια ανάποδη αναδιανομή».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ακόμη ότι από τον επανυπολογισμό των συντάξεων που προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, δεν θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι πριν από 2016.

Λίγο πριν την ομιλία της η κυρία Αχτσιόγλου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών και του συλλόγου των συνταξιούχων της ΔΕΗ. Νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις