Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δικτάτορες και δωσίλογοι στην ιστοσελίδα για τα 200 χρόνια από το 1821

Δικτάτορες και δωσίλογοι στην ιστοσελίδα...

Έγιναν κάποιες επιλεκτικές αλλαγές μετά τον σάλο

Με μια μεγάλη γκάφα ξεκίνησε ουσιαστικά τη «δουλειά» της Επιτροπή για την γιορτή των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Από την παρουσίαση της σχετικής ιστοσελίδας διαπιστώθηκε ότι στην κατηγορία "Ηγεσία του Κράτους" οι υπεύθυνοι έχουν συμπεριλάβει τους δικτάτορες του 20ου αιώνα, τους δωσίλογους της Κατοχής και άλλους διορισμένους σε διακοσμητικά αξιώματα σε περιόδους δημοκρατικής εκτροπής.

Έτσι, όπως γράφει το tvxs.gr, η ιστοσελίδα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δικτάτορες Μεταξά, Παπαδόπουλο, Πάγκαλο, τους Κατοχικούς Πρωθυπουργούς Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο, Ράλλη αλλά και ανδρείκελα όπως οι Κόλιας, Μαρκεζίνης, Ανδρουτσόπουλος, Γκιζίκης.

Πριν από μερικές ώρες, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να προσθέσουν δίπλα στο ονόματα κάποιων, την ένδειξη ότι ήταν δικτάτορες ή ότι διορίστηκαν από δικατατορικά καθεστώτα και κατοχικές δυνάμεις. Δεν φρόντισαν βέβαια να απομακρύνουν τα ονόματα αυτά αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί με τα υπόλοιπα ενώ απίστευτο είναι ότι ακόμη και μετά τον σάλο που ξέσπασε, έχουν διατηρήσει ασχολίαστα τα ονόματα των δικτατόρων Μεταξά και Πάγκαλου.

Η σελίδα συνεχίζει να έχει διάφορα τραγελαφικά όπως ότι στην ενότητα των Βασιλέων τον Γλύξμπουργκ με τον τίτλο Κωνσταντίνος Β' και, κυρίως, με φωτογραφία του όπως είναι σήμερα και όχι όπως ήταν ως βασιλιάς. Τέλος αναφέρει ασχολίαστη τη 2η Πρωθυπουργία του Γ. Κονδύλη, το 1936, παρότι προέκυψε μετά από πραξικόπημα σε βάρος του Π. Τσαλδάρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις