Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού εσωτερικού χώρου, μοίρασε ο Δήμος

Πάτρα: Κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού εσωτερι...

Σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες

Ο Δήμος Πατρέων, προχώρησε στη διανομή κάδων εσωτερικού χώρου (γραφείου) σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες της πόλης για τη συγκέντρωση αποκλειστικά του έντυπου χαρτιού, που ανακυκλώνεται μέσω των μπλε κάδων με κίτρινο καπάκι. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

"Η συγκέντρωση του έντυπου χαρτιού (έντυπα, εφημερίδες, τυπωμένα χαρτιά, βιβλία) στους ειδικούς κάδους, που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, αποτελεί έναν ακόμη στόχο για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου,  καθώς με την ανακύκλωσή του εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και περιορίζουμε το όγκο των απορριμμάτων.

Για να γίνει δυνατή η αξιοποίηση του χαρτιού θα πρέπει να συγκεντρώνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά ανακύκλωσης και να μεταφέρεται στους  κάδους με κίτρινο καπάκι έχοντας με τις λιγότερες δυνατές φθορές. Περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση χαρτιού και τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι  με κίτρινο καπάκι μπορούν οι δημότες να αναζητούν στο  https://tinyurl.com/recyclexarti.

Υπενθυμίζεται ότι τα  κίτρινα καπάκια είναι  κλειδωμένα και η ρίψη των χαρτιών γίνεται από την ειδική σχισμή που διαθέτουν. 

«Καλούμε τους δημότες και τις δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες της πόλης να συμβάλλουν στην ξεχωριστή συγκέντρωση του έντυπου χαρτιού, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος.

Η ανακύκλωση, με το σωστό διαχωρισμό των υλικών και τη μεταφορά τους στους ειδικούς ανά περίπτωση κάδους,  είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και στην πόλη μας. Γι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ειδικά η συγκέντρωση του χαρτιού είναι το νέο στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε γιατί τα οφέλη από την ανακύκλωσή του είναι πολλαπλά»".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις